Karjeras nedēļa notika arī Daugavpils pašvaldības iestādēs Pilsētas ziņas

113

No 13. līdz 17. oktobrim visā Latvijā notiek Karjeras nedēļa. Tas  ir pasākumu cikls, kur jauniešiem ir iespēja tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, karjeras konsultāciju laikā uzzināt savus talantus un pilnveidojamās puses, „projektēt” savu nākotnes profesiju un dzīvesveidu, piedalīties radošajās darbnīcās, konkursos, laimēt balvas un iesaistīties citās aktivitātēs. Daugavpilī Karjeras nedēļa notiek jau trešo gadu un  šogad īpaša uzmanība  pievērsta jauniešu pašizvērtējumam un savu spēju izzināšanai pirms lēmuma pieņemšanas par savu nākotnes profesiju vai nozari.
Karjeras nedēļu Daugavpilī atklāja Latgales mācību centra telpās, kur sapulcējās skolēni no pilsētas izglītības iestādēm. Atraktīvā formā jauniešus iepazīstināja ar nedēļas saukli – „Nenosēdi savu laiku”.
Lai jaunieši par savu nākotnes izvēli aizdomātos jau skolas solā, visiem Karjeras nedēļas dalībniekiem bija iespēja  pielaikot dažādas kurpes, iejūtoties to valkātāju ikdienā. Plašu iespēju iepazīties ar dažādām profesijām piedāvāja pašvaldības iestādes.  Piemēram, Latgales centrālajā bibliotēkā notika tikšanās ar Latgales zoodārza bioloģi Aiju Pupiņu, kura paņēma līdzi savu izpētes objektu –  visretāko dzīvnieku Latvijā purva  bruņurupuci.
Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā „Saules skola” arī notika dažādas aktivitātes. Šeit tika piedāvāta ekskursija, iepazīšanās ar skolas programmām, aktivitātes radošās darbnīcās. Skolā gatavo interjera un reklāmas dizainerus, koka, apģērbu un tekstilizstrādājumu dizaina speciālistus, ilustratorus,  aktierus.  Ekskursantiem bija iespēja fotografēties skolas studijā un  iepazīties ar jaunu Saules skolas programmu – foto dizains.    
Karjeras nedēļas ietvaros Daugavpils Universitātē notika svarīgs notikums. Tika atklāta rotaļu istaba universitātes studentu bērniem. Bērnu istaba palīdzēs vieniem  studentiem risināt problēmu – kur atstāt savu bērnu mācību laikā, citiem – nodrošināt prakses vietu, jo Universitāte gatavo pirmsskolas un sākumskolas izglītības speciālistus. Karjeras nedēļas laikā pasākumus organizēja arī paši  jaunieši. Marka Rotko mākslas centrā jauniešu organizācija „De Juna”  uzaicināja uzņēmējus, kuri stāstīja par savu pieredzi, pirmajiem soļiem biznesā. Tie bija modes dizaineri,  e-komercijas platformas vadītāji.
Iespēju iekāpt karjeras kurpēs šogad bija daudz.  Gribētos cerēt, ka  savu nākotni Daugavpils jaunieši saistīs ar dzimto pilsētu, jo veiksmes karjeras celšanas  stāstu mūsu valstī ir daudz. Tikai jābūt aktīviem un radoši pielietot savas zināšanas un spējas.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!