Šobrīd Daugavpilī

Kultūras ziņas

“Muzikālo augustu Daugavpilī” atklās džeza un populārās mūzikas hiti

Ceturtdien, 1. augustā, ar diviem džeza un populārās mūzikas hitu koncertiem, kas notiks plkst. 18.00 un plkst. 19.30 Andreja Pumpura skvērā, Daugavpilī, savu skanējumu uzsāk festivāls “Muzikālais augusts Daugavpilī 2024”.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 193
Latgales Centrālajā bibliotēkā skatāma “Saules skolas” jauno mākslinieku darbu izstāde

No 1.augusta līdz 28.septembrim Latgales Centrālajā bibliotēkā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā, Daugavpilī) skatāma Mākslu izglītības kompetences centra "Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola"” Bērnu mākslas skolas 2024.gada absolventu Noslēguma darbu izstāde.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 174
Daugavpili augustā pieskandinās festivāls “Muzikālais augusts”

 

No 1. līdz 29. augustam jau 12. reizi Daugavpilī norisināsies festivāls “Muzikālais augusts Daugavpilī”, kas ir kļuvis par neatņemamu un pieprasītu Daugavpils kultūras dzīves sastāvdaļu.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 346
Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs aicina uz radošām nodarbībām

22., 23., 24. un 25. jūlijā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs aicina uz  gleznošanu un radošajām nodarbībām.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 188
“Inženieru arsenāla” entuziasti: rakstāmmašīnas no «The Typewriter Museum»

Tehnikas un industriālā dizaina centrs “Inženieru arsenāls” turpina intervijas ciklu ar kolekcionāriem un entuziastiem, kuru unikālie objekti pārstāvēti ekspozīcijā. Šajā tūrisma sezonā centrā var aplūkot dažas atjauninātas izstāžu zonas un viena no tām veltīta vienīgajam rakstāmmašīnu muzejam Latvijā «The Typewriter Museum». Ar to nodarbojas jauno rīdzinieku pāris – Aleksandrs Smirnovs un Aleksandra Solodkiha.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 159

Daugavpils kultūra

Viens no nozīmīgākajiem kultūras centriem Latvijā ir Daugavpils pilsēta, kur ikvienam daugavpilietim un pilsētas viesim tiek piedāvāts plašs, daudzveidīgs un kvalitatīvs kultūras pasākumu klāsts ar vietējo, citu pašvaldību un ārvalstu mākslinieku līdzdalību.

Pilsētas kultūras dzīves nodrošināšanā piedalās vairākas pašvaldības iestādes. Pašvaldības funkciju izpildi kultūras jomā koordinē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Vienības nams".

Daugavpilī notiek dažādi kultūras pasākumi: gan starptautiska mēroga festivāli, gan valsts un pilsētas mēroga pasākumi, kuros piedalās pilsētas iedzīvotāji, kultūras un izglītības iestādes, sabiedriskās organizācijas, kultūras biedrības, pašvaldības un valsts organizācijas. Pasākumu norisēs aktīvi iesaistās arī pilsētas mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, kas kopumā ir vairāk nekā 40.