Šobrīd Daugavpilī

Kultūras ziņas

Rotko muzejs aicina uz Jana Švankmajera leģendāro filmu parādi

Oktobra nogalē Rotko muzejā atsāksies čehu kinorežisora Jana Švankmajera filmu parāde, kuras noslēgums gaidāms 2025. gada februāra vidū. Šajā laikā skatītājiem būs iespēja noskatīties sešas pilnmetrāžas filmas no čehu sirreālisma kino meistara iespaidīgās filmogrāfijas.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 91
Daugavpilī notiks grupas „IĻĢI” koncerts

 

Pasākumu cikla „Vienības namam – 87!” ietvaros Ziemas saulgriežu vakarā, 2024. gada 21. decembrī, plkst. 16.00 Daugavpils Kultūras pils koncertzālē (Smilšu ielā 92) notiks grupas „Iļģi” koncerts.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 69
“Ģimenes diena” Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā

Svētdien, 27. oktobrī, plkst. 13.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā (Rīgas ielā 8) “Ģimenes dienas” ietvaros notiks skicēšanas nodarbība kopā ar mākslinieku.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 87
Māla mākslas centrs rudens brīvlaikā aicina uz  meistarklasēm

Māla mākslas centrs (18. novembra ielā 8 ) piedāvā rudens skolēnu brīvdienas pavadīt radoši un apmeklēt  meistarklases.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 121
Muzejā skolēnu brīvlaikā – izzinošas radošās nodarbības

Pavadi rudens brīvdienas radoši! No 22. līdz 25. oktobrim Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs aicina uz izzinošām un radošām nodarbībām:

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 157

Daugavpils kultūra

Viens no nozīmīgākajiem kultūras centriem Latvijā ir Daugavpils pilsēta, kur ikvienam daugavpilietim un pilsētas viesim tiek piedāvāts plašs, daudzveidīgs un kvalitatīvs kultūras pasākumu klāsts ar vietējo, citu pašvaldību un ārvalstu mākslinieku līdzdalību.

Pilsētas kultūras dzīves nodrošināšanā piedalās vairākas pašvaldības iestādes. Pašvaldības funkciju izpildi kultūras jomā koordinē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Vienības nams".

Daugavpilī notiek dažādi kultūras pasākumi: gan starptautiska mēroga festivāli, gan valsts un pilsētas mēroga pasākumi, kuros piedalās pilsētas iedzīvotāji, kultūras un izglītības iestādes, sabiedriskās organizācijas, kultūras biedrības, pašvaldības un valsts organizācijas. Pasākumu norisēs aktīvi iesaistās arī pilsētas mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, kas kopumā ir vairāk nekā 40.