Aizvadīts gada jaudīgākais pateicības pasākums jaunatnes jomā Pilsētas ziņas

166
Aizvadīts gada jaudīgākais pateicības pasākums jaunatnes jomā

9.decembrī Jelgavas tehnikumā notika konkursu “Labākais darbā ar jaunatni 2016” un “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2017” apbalvošanas ceremonija. “Šodien 13 nominācijās mēs godināsim tos labākos, bet ceru, ka laureāti pie sasniegtā neapstāsies. Savukārt tie, kuriem šoreiz līdz balvai varbūt nedaudz pietrūka, nesatraucieties, tā jūs gaida nākamajā reizē”, atklājot pasākumu uzsvēra Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis. K.Šadurskis teica viedus vārdus, kas spilgti raksturo darbu ar jaunatni: “No vienas puses es apskaužu zālē sēdošos jaunatnes jomas darbiniekus, jo tas ir radošs un interesants darbs. No otras puses - tikai retais apzinās cik lielu atbildības nastu šis darbs nes sev līdzi”. Latvijas Jaunatnes padome jūtas gandarīti, ka varēja līdzdarboties šī grandiozā pasākuma rīkošanā, jo labu vārdu cilvēkiem, kuri ir to pelnījuši, nemēdz būt par daudz.

 

Konkursā “Labākais darbā ar jaunatni 2016” atzinību saņēma jaunatnes organizācijas, aktīvākās pašvaldības un darbā ar jaunatni iesaistītās personas par ieguldījumu jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanā Latvijā.

 

Kategorijā „Pašvaldības” tika saņemti 14 pieteikumi, no kuriem, kā tradīcijām bagātākā balvu saņēma Rīgas pilsēta un nominācijā „Straujākais lēciens darba ar jaunatni attīstībai pašvaldībā” balva tika piešķirta Ventspils pilsētai.

 

Kategorijā “Jaunatnes organizācijas, biedrības un nodibinājumi, kas veic darbu ar jaunatni” kopā tika saņemti 17 pieteikumi. Nominācijā „Straujākais lēciens jaunai jaunatnes organizācijai, biedrībai vai nodibinājumam, kas veic darbu ar jaunatni (divi darba gadi)” balvu saņēma Biedrība “Express Yourself”.  “Viens no rādītājiem, kas parāda, ka mums Latvijā ir kvalitatīvs darbs ar jaunatni, ir tas, ka arvien rodas jaunas organizācijas. Priecē, ka mums ir jaunieši, kuri ir gatavi uzņemties iniciatīvu un kaut ko darīt.” Pēc balvas pasniegšanas organizācijai, uzsvēra Latvijas Jaunatnes padomes (LJP) prezidents Emīls Anškens.

 

Nominācijā „Darbīgākā jaunatnes organizācija, biedrība vai nodibinājums, kas veic darbu ar jaunatni līdzdalības veicināšanai jauniešu vidū” balvu saņēma Latvijas Nedzirdīgo savienības Jauniešu centrs un nominācijā „Aktīvākā jaunatnes organizācija, biedrība vai nodibinājums, kas veic darbu ar jaunatni reģionālā mērogā” balvas ieguvēji ir biedrība “Apvienība JUMS”.

 

Kā „Pieredzes bagātākā jaunatnes organizācija, biedrība vai nodibinājums, kas veic darbu ar jaunatni starptautiskajā līmenī” pasākumā tika sveikta biedrība “Latvijas Jaunatnes padome”. LJP pārstāvis vērtēšanas komisijā no balsošanas šajā nominācijā atturējās, bet saņemtā balva par paveikto darbu 2015.-2016.gadā noteikti ir patīkams brīdis. Balva pierāda, ka LJP kā interešu aizstāvības īstenotāji veic būtisku darbu, kas Latvijai ir nepieciešams un ļoti specifisks un kurā ļoti būtiska ir tieši LJP dalīborganizāciju cieša sadarbība.

 

Kategorijā “Pašvaldību, pašvaldības iestāžu, jaunatnes organizāciju, biedrību un nodibinājumu darbā ar jaunatni iesaistītās personas” tika saņemti 24 pieteikumi. Nominācijā „Uzlecošais jaunatnes darbinieks (viens gads aktīvā darbā jaunatnes jomā)” balvu saņēma Madonas novada Kalsnavas bērnu un jauniešu iniciatīvu centra “UP’s” jaunatnes lietu speciālists Gatis Teilis un kā „Aktīvākais jaunatnes darbinieks (2015.-2016.gadā)” tika sveikta Jūrmalas jaunatnes iniciatīvu centra jaunatnes darbiniece Austra Purviņa. Nominācijā “Pieredzes bagātākais jaunatnes darbinieks” balva tika piešķirta Dobeles Jaunatnes iniciatīvu un veselības centra jaunatnes lietu speciālistei Initai Neimanei.

 

Šogad, atzīmējot Eiropas Brīvprātīgā darba 20 gadu jubileju, tika īpaši izteikta  atzinība tām pašvaldībām, organizācijām un iesaistītajām personām, kuras ir aktīvi piedalījušās Eiropas Brīvprātīgā darba projektu īstenošanā, veicinot jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanos visplašākajā nozīmē.

 

Nominācijā „Nozīmīgākais atbalsts Eiropas Savienības programmu “Jaunatne”, “Jaunatne darbībā” un “Erasmus+: Jaunatne darbībā” apakšprogrammas „Eiropas Brīvprātīgā darbs” veicināšanai reģionā” tika sveikta Gulbenes novada pašvaldība.

Kategorijas “Pašvaldības iestādes” nominācijas „Aktīvākā pašvaldības iestāde programmu „Jaunatne”, „Jaunatne darbībā” un „Erasmus+: Jaunatne darbībā” apakšprogrammas „Eiropas Brīvprātīgais darbs” ietvaros” balva tik piešķirta Jelgavas bērnu un jauniešu centram “Junda”.

Nominācijā „Aktīvākā jaunatnes organizācija, biedrība vai nodibinājums, kas veic darbu ar jaunatni  programmu “Jaunatne”, “Jaunatne darbībā” un “Erasmus+: Jaunatne darbībā” apakšprogrammas „Eiropas Brīvprātīgais darbs” ietvaros” balvu saņēma LJP dalīborganizācija - biedrība “Pozitīvā Doma”. Nominācijā „Pieredzes bagātākā atbalsta persona (mentors) darbā ar Eiropas Savienības programmu “Jaunatne”, “Jaunatne darbībā” un “Erasmus+: Jaunatne”” balvu saņēma Valmieras novada fonda līdzekļu piesaistes un sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Boša.

 

Pēc LJP iniciatīvas 2014.gadā, un ar IZM atbalstu, jau otro gadu sveicām “Latvijas Jauniešu galvaspilsētu”. Konkurss - “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2017” – tiek rīkots ar mērķi popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū. Ir atsaucība no pašvaldībām, kas tikai pierāda, ka konkurss ir nepieciešams un tiks turpināts.

Šogad par Jauniešu galvaspilsētas titulu finālā cīnījās trīs pašvaldības - Liepājas un Ventspils pilsētas un Ogres novads.

Vērtējot pašvaldību saņemtos pieteikumus, konkursa vērtēšanas komisija pārliecinājās, ka tie ir interesanti un saistoši, tādi, kas apliecina darba ar jaunatni kvalitāti un nozīmību. Būtiski uzsvērt, ka viens no konkursa mērķiem ir veicināt darba ar jaunatni attīstību pašvaldībās ilgtermiņā.

Par jauniešu iniciatīvu #OgreVar publiskā interneta balsojuma kampaņā, pasākumā tika sveikti Ogres novada pārstāvji.

Fanfarām skanot, titulu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2017” saņēma Liepājas pilsēta. Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts sekretāre Līga Lejiņa sveicot uzvarētājus norādīja, ka Liepājas pilsēta šo titulu ir godam nopelnījusi: ”Nākamā jauniešu galvaspilsēta ir vieta, kurā darbs ar jaunatni augstā līmenī tiek īstenots vairāk nekā desmit gadus, tā ir pilsēta, kura sevi pierādījusi darbos, no kuras daudz mācījušies citi. Tieši šī pilsēta ir pirmā, kurā paši jaunieši pirms desmit gadiem izstrādāja jaunatnes politikas rīcības programmu, nosakot to, kā paši vēlas veidot savu dzīvi un vidi apkārt. Tas apliecina darbu ilgtermiņā, kas ir viens no šī konkursa pamatiem. Novēlu, lai saņemtā balva Jums nekļūst par pieturas vietu, kad šķietami mērķis ir sasniegts, bet gan par jaunu tramplīnu drosmīgām idejām un radošiem risinājumiem.”

Konkursa uzvarētājs visa gada garumā kļūs par epicentru svarīgākajām Latvijas jaunatnes politikas aktivitātēm un jauniešu pasākumiem. LJP Latvijas jauniešu galvaspilsētā 2017 organizēs Strukturētā dialoga V cikla noslēguma pasākumu 8.-10.martā un SD VI cikla atklāšanas pasākumu 25.jūlijā, kā arī iesaistīsies virknē pasākumos, kuri Latvijas jauniešu galvaspilsētā 2017 tiks īstenoti sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, piemēram, Starptautiskās jaunatnes dienas svinības 12.augustā, Latvijas Jauniešu galvaspilsētas 2018 paziņošanas pasākums decembrī un citi.

Uzvarētāji saņēma goda plāksni ar uzrakstu “Liepāja - Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2017”, ceļojošo kausu ar uzrakstu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta” un piemiņas kausu Latvijas jauniešu galvaspilsēta 2017.

Konkursus „Labākais darbā ar jaunatni 2016” un  “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2017” organizēja Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Jaunatnes Starptautisko Programmu Aģentūru, Latvijas Jaunatnes padomi, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Latvijas Jauniešu galvaspilsētu 2016.

Latvijas Jaunatnes padome sirsnīgi sveic balvu ieguvējus no visas Latvijas par sniegto ieguldījumu darbā ar jaunatni!

FOTO

 


Informāciju sagatavoja

Laura Liepiņa

Latvijas Jaunatnes padomes

Mediju programmas direktore

mediji@ljp.lv | +371 29334062 |

twitter.com/LJP_lv | www.ljp.lv | 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!