Domes priekšsēdētājs apsveica Četvergovu pāri viņu kopdzīves 60. gadadienā Pilsētas ziņas

233

60 kopā nodzīvoti gadi ir īpašs notikums. Protams, ja laulātie kopā ir tik daudzus gadus, viņu ģimenē valda mīlestība, sapratne, ir izaudzināti krietni bērni un laime šajā mājā mīt vienmēr.

Sveikt Četvergovu ģimeni tik skaistā jubilejā ieradās Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Rihards Eigims un Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Inese Eisāne.   Viņi pasniedza laulātajiem simbolisku laulības apliecību, novēlēja Četvergovu ģimenei stipru veselību un labklājību.

Terēza un Pjotrs Četvergovi izaudzināja dēlu Viktoru, kurš saviem vecākiem visās lietās ir palīgs un atbalsts. Bet sākās viss vairāk nekā 60 gadus atpakaļ, kad staltais oficieris Pjotrs Četvergovs sāka izrādīt uzmanību medicīna skolas absolventei Terēzai Františkai.

Kā stāsta pati Terēza, mamma pretojās viņu draudzībai, jo dikti negribēja znotu – militāru personu.  Bet tomēr samierinājās ar meitas izvēli, jo laulība bija stipra, tās pamatā bija savstarpējā mīlestība, uzticība un cieņa.

Ķīmiskās aizsardzības kara akadēmijas beidzējs Pjotrs Četvergovs visu dzīvi nostrādāja Civilās aizsardzības sistēmā, trīs reizes bija Černobiļā, kur piedalījās kodolkatastrofas seku likvidācijā. Vadīja glābšanas darbus arī šeit – Latgalē, ir apbalvots ar medaļām un goda rakstiem.

Terēza Četvergova strādāja Neredzīgo biedrības feldšeru punktā, veica ārstniecisko un sanitāri – izglītojošo darbu.

Aizraujošu notikumu Četvergovu dzīvē ir daudz. Var ilgi klausīties humora un dzīves gudrības pilnus Pjotra armijas dzīves stāstus, vienlaicīgi baudot pēc īpašas receptes pagatavotus Sibīrijas pelmeņus.

Uz māla pamatnes, kuru dēls Viktors sagatavoja par godu vecāku kāzu jubilejai, vecāki atstāja savu plaukstu nospiedumus. Plāksnīti parakstīja paši jubilāri, kā arī mērs Rihards Eigims un Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Inese Eisāne.  

Pēc māla izstrādājuma apdedzināšanas, tas kļūs par ģimenes relikviju. Lai pēcteči atcerētos.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!