Daugavpilī svinēja Sociālā darbinieka dienu Pilsētas ziņas

145

 

14. novembrī Daugavpils Latviešu Kultūras centra lielajā zālē notika pasākums, kurš bija veltīts Sociālā darbinieka dienai. Šogad tie bija jubilejas svētki – 25 gadi. 1992. gadā LR Augstākā Padome pieņēma lēmumu pašvaldībās izveidot sociālās palīdzības dienestus. 

Sociālā darba ētikas pamatprincips ir – „Katrs cilvēks ir vērtīgs, tāpēc rūpju cienīgs”. Pielietojot savas profesionālās zināšanas un prasmes, sociālais darbinieks uzņemas atbildību par cilvēku problēmu efektīvu risināšanu. 

Šī sūrā darba veicēji godprātīgi veic savus pienākumus, nesūdzoties un nesūrojoties.

Sveikt profesionālajos svētkos sociālās sfēras darbiniekus bija ieradies Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Rihards Eigims, kurš pateicās visiem šī darba veicējiem par viņu pacietību un izturību.  Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja, Latvijas sarkanā krusta Daugavpils pilsētas komitejas priekšsēdētāja Helēna Soldatjonoka augstu novērtēja sociālo darbinieku ieguldījumu pilsētas un pilsētnieku dzīvē.

Svētku pasākums pulcēja trīs kolektīvus. Par godprātīgu darbu ar Domes pateicības rakstiem tika apbalvots pašvaldības Sociālā Dienesta, Bērnunama - patversmes „Priedīte”un Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālā centra kolektīvs.

Pirms svētkiem visos šajos kolektīvos tika organizēts konkurss ,,Manas mammas darbs” vai ,,Mana mamma – sociālais darbinieks”. Bērnunama ,,Priedīte “ bērni zīmēja savus darbiniekus. Kopā šajā konkursā ir 47 zīmējumi. Jaunākajam konkursa dalībniekam ir 1 gads un 8 mēneši. Ir noteikti arī šī oriģinālā konkursa uzvarētāji. Visi tā dalībnieki saņēma balvas, kuras sarūpēja Sarkanais Krusts.

Svinību laikā to dalībnieki piedalījās ,,Jautrajās sacensībās”un visātrākā, visatjautīgākā komanda  saņēma kausu.

Svētki bija labs atpūtas brīdis visiem tā dalībniekiem, neliela atelpa viņu rūpju un pienākumu pilnajā ikdienā.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!