Latvijas Neredzīgo biedrības Daugavpils teritoriālā organizācija svinēja Starptautisko neredzīgo dienu Pilsētas ziņas

137

13. novembrī Latvijas Neredzīgo biedrības Daugavpils teritoriālā organizācija svinēja Starptautisko neredzīgo dienu.  Dienas centra ,,Saskarsme” zāle bija svētku dalībnieku pilna.

No 1973. gada Daugavpils Teritoriālo Organizāciju vada Marija Ivanova, kura guvusi nedalītu biedru cieņu un, par nopelniem Latvijas valsts labā, 2012. gadā iecelta par Atzinības krusta kavalieri. 2016. gadā Marijai Ivanovai, par ilggadēju un augsti profesionālu darbu, Daugavpils dome piešķīra apbalvojumu "Mūža ieguldījums".

Šobrīd organizācijā ir 328 biedri. Cilvēki, kuri ir liegti redzēt pasauli visās tās krāsās, izpauž savu apkārtnes uztveri savos darbos. Zālē bija apskatāma organizācijas biedru darbu izstāde.

 Jāmin tādi autori kā Tamāra Dorofejeva, kura izveidojusi brīnišķīgu izšūtu gleznu kolekciju, Romualds Gabrāns un Vanda Kozlova ar savām skaistajām gleznām, apbrīnojami Viktorijas Ivanovas klūgu pinumi un daudzi citi. Tas viss ir cilvēku ar redzes traucējumiem roku darbs.

Svētku dalībniekus sveica Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Rihards Eigims, kurš izteica domu, ka šie cilvēki ir apbrīnas vērti, jo, pārvarot grūtības, viņi nesūdzas, bet dzīvo pilnvērtīgu dzīvi, attīsta un rāda citiem savas spējas.

Sociālā dienesta vadītāja Nonna Jakubovska novēlēja gaviļniekiem saglabāt viņu sirds siltumu un optimismu. Viņa pateicās šiem cilvēkiem par viņu ieguldījumu Daugavpils attīstībā. Šie cilvēki uzbūvējuši ciematu, kurā viņi dzīvo, viens otru atbalsta un kuriem ir nepieciešama līdzcilvēku sapratne un, bieži vien, palīdzība.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!