5. oktobrī Daugavpilī svinēja Starptautisko skolotāju dienu Pilsētas ziņas

119

Reizē ar zelta rudeni atnāk Skolotāju diena.

5. oktobris– Starptautiskā skolotāju diena – sākās ar patīkamu pārsteigumu virknei Daugavpils mācību iestāžu. Domes priekšsēdētājs Rihards Eigims reizē ar novēlējumu pasniedza svētku kliņģeri vairākiem skolu kolektīviem.

 Plkst. 15.00 Daugavpils Latviešu kultūras centra Lielajā zālē pulcējās pilsētas pedagogi, lai svinētu savus profesionālos svētkus. Svinīgā pasākuma moto bija Raiņa vārdi ,,Pastāvēs, kas mainīsies…” 13. vidusskolas audzēkņi priecēja svētku dalībniekus ar brīnišķīgiem muzikālajiem priekšnesumiem.

Pedagogus uzrunāja Daugavpils domes deputāts Jānis Dukšinskis.

Pilsētas skolās 1043 pedagogi māca un audzina 9275 skolēnus, pirmsskolas mācību iestādēs 644 skolotāji skolas gaitām gatavo 4635 bērnus.

Šajā mācību gadā lielajai un draudzīgajai pilsētas skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu ģimenei pievienojās 20 jauni speciālisti.

Jau tradicionāli Daugavpils Izglītības pārvalde rīkoja profesionālās meistarības konkursu. Kopumā no pilsētas izglītības iestādēm tika saņemti 104 pieteikumi. 80 konkursanti saņēma balvas svinīgo pasākumu laikā, kuri norisinājās skolās un bērnudārzos Skolotāju dienas priekšvakarā. Svinīgajā pasākumā tika godināti 24 konkursa „Pedagoģiskā meistarības balva - 2017” uzvarētāji.

4. oktobrī Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju un Izglītības un zinātnes ministriju godināja starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu laureātus un viņu pedagogus. To skaitā bija Daugavpils 13. vidusskolas fizikas skolotājs Jurijs Kostjukevičs, kura skolnieces ieguva Zelta medaļas Starptautiskajā GENIUS Olympiad konferencē, kategorijā ,,Zinātne”.

Svinību laikā tika sveikti ,,Jauno skolotāju konkursa - 2017” laureāti. Šī konkursa partneris ir Swedbank. Bankas balvas un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Atzinības rakstu ,,Par skolotāja profesijas prestiža veicināšanu”saņēma 4 pilsētas skolu jaunie pedagogi – 3. vidusskolas skolotājs Nauris Kupcovs, 16. vidusskolas skolotāja Natālija Mickeviča, 9. speciālās pirmsskolas mācību iestādes skolotāja Inga Sivicka un Krievu vidusskolas – liceja skolotājs Sergejs Usevičs.

Skolotājs – tā ir ne tikai profesija, tas ir dzīves veids, ne tikai izvēle, bet apņemšanās un pastāvīga spēja un vēlēšanās mainīties un augt.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!