Kazahstānas vēstnieka pirmā diena bija veltīta kultūras apmaiņai Pilsētas ziņas

148

17. augustā trīs dienu darba vizītē Daugavpilī ieradās Kazahstānas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks V.E. Bauržans Muhamedžanovs.

Uzsākot vizīti, vēstnieks tikās ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Andreju Elksniņu un viņa vietniekiem. Augstais viesis un Domes priekšsēdētājs pasniedza viens otram piemiņas dāvanas.

Tikšanās laikā ar Domes vadību vēstnieks pauda apmierinātību ar diplomātiskajām attiecībām mūsu valstu starpā un gatavību turpināt sadarbību starp Kazahstānu un Latviju, Daugavpili un Latgales reģionu kopumā uzņēmējdarbības, kultūras un tūrisma jomās. Vēstnieks izteica cerību, ka Daugavpils drīzumā varētu iegūt sadraudzības pilsētu Kazahstānā.

Kazahstānas vēstnieka vizītes pirmā diena Daugavpilī bija veltīta kultūras objektu un pasākumu apmeklējumam. Vēstnieks apmeklēja Marka Rotko mākslas centru, aplūkoja slavenā mākslinieka oriģināldarbu ekspozīciju, Daugavpils cietoksni, paviesojās Kultūras un informācijas centrā.

Vēlāk Daugavpils Universitātē notika izcilā kazahu domātāja Abaja grāmatas, kas tulkota latviešu valodā, prezentācija. Pasākumā piedalījās pilsētas vadības pārstāvji, universitātes akadēmiskais personāls, kultūras darbinieki, vietējo rakstnieku organizāciju pārstāvji. Grāmatā ir apkopotas pārdomas par savu tautu, filozofisks skatījums uz saziņas, mācību un attiecību procesiem starp tautām. Grāmatas tirāža ir 700 eksemplāri, kas tiks izplatīti Latvijas bibliotēkām un universitātēm. Kazahstānas vēstnieks pastāstīja par pašu Abaju, viņa ieguldījumu savas valsts kultūrā, pateicās sanākušajiem par izrādīto interesi par izcilā domātāja daiļradi. Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, kurš piedalījās prezentācijā, norādīja, ka grāmatas iznākšana ir zīmīgs notikums, kas veicina divpusējo attiecību attīstību kultūras un izglītības jomā. Mērs norādīja, ka Latvijai ir Garlībs Merķelis, kurš savā darbā „Latvieši”, līdzīgi kā Abajs Kazahstānā, ir atklājis savas nācijas būtību. Andrejs Elksniņš pauda cerību, ka arī Merķeļa darbs tiks pārtulkots kazahu valodā, sekmējot kultūras apmaiņu starp mūsu valstīm.

Augstā viesa vizītes pirmā diena noslēdzās ar teātra apmeklējumu. „Tango virs pilsētas” – tā saucās delegācijas apmeklētais koncerts, kurš norisinājās Muzikālā augusta ietvaros. Koncertā piedalījās solists no Kazahstānas Alibeks Aļmadijevs, kuram pēc lieliskās dziesmas „Ak, šīs melnās acis” izpildījuma vēstnieks pasniedza ziedus.

Kazahstānas vēstnieka vizīte turpināsies arī 18. augustā. Šīs dienas laikā notiks tikšanās ar uzņēmējiem no Daugavpils un Latvijas.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!