Daugavpils DzKSU kļuvis pilsētniekiem pieejamāks Pilsētas ziņas

202

Cilvēkiem ar īpašām vajadzībām nav jāpaskaidro, ko nozīmē jēdziens „vides pieejamība”. Daugavpils dome pēdējo gadu laikā ir pievērsusi lielu vērību tam, lai cilvēki ar invaliditāti varētu netraucēti pārvietoties pa pilsētas ielām un iekļūt visās iestādēs, it īpaši tajās, kas ir pašvaldības pakļautībā. Ar izvirzīto uzdevumu iestādes veiksmīgi tiek galā. Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums apsaimnieko daudzdzīvokļu mājas un cenšas palīdzēt tiem iedzīvotājiem, kuriem ir nepieciešams uzņēmuma atbalsts. Piemēram, Neredzīgo biedrības mikrorajonā divos pagalmos ir veikts ceļa seguma remonts, uzstādītas papildus margas, kas nokrāsotas dzeltenā krāsā. Vājredzīgajiem un cilvēkiem ar redzes traucējumiem tās palīdz orientēties telpā un pārvietoties patstāvīgi. Šovasar pie ieejas uzņēmuma administratīvajā ēkā  uzstādīts pacēlājs cilvēkiem invalīdu ratiņos. Saskaņā ar iepirkuma procedūras rezultātiem pasūtījumu ieguva firma, kas piedāvāja viszemāko cenu.

Ideja par pacēlāja uzstādīšanu radās pirms vairāk nekā diviem gadiem, tomēr iecerētā īstenošanai nācās mainīt visu ieejas konstrukciju. Projekta izstrāde, saskaņošana un būvniecība aizņēma noteiktu laiku, toties tagad cilvēki ar invaliditāti var bez problēmām iekļūt ēkā.

Izmantot liftu iespējams bez citu cilvēku palīdzības, tam ir nepieciešamas tikai divas pogas: Nr. 2 – uz augšu, Nr. 1 – uz leju. Paplašināts durvju ailes platums. No automātiskajām bīdāmajām durvīm nācās atteikties, jo mehānisms var ieķīlēties un iespiest cilvēku. Daudz plašāka ir kļuvusi arī ieeja abonentu nodaļā, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām ir ierīkots jauns sanitārais mezgls. Pat šeit uzstādītā izlietne ir īpaša, pie tās var ērti piekļūt ratiņkrēslā. Pilsētniekiem pieejamāka ir kļuvusi ne tikai uzņēmuma izveidotā vide, bet arī uzņēmumā strādājošie speciālisti.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!