Medicīnas darbinieki svinēja savus profesionālos svētkus Pilsētas ziņas

99

Katru gadu jūnija trešajā svētdienā tiek svinēta Medicīnas darbinieku diena. Šogad tā tika atzīmēta 19. jūnijā. Profesionālajiem svētkiem veltītais pasākums Daugavpils reģionālajā slimnīcā notika 17. jūnijā. Vienīgā Latgalē lielākā reģionālās nozīmes medicīnas iestāde apvieno vairākas struktūrvienības, tai skaitā onkoloģisko slimnīcu, plaušu slimību un tuberkulozes centru, pilsētas centrālo poliklīniku. Daugavpils reģionālajā slimnīcā strādā aptuveni 1 500 darbinieki. Viņi ir dažādu profesiju pārstāvji, tomēr visi strādā vienotā komandā, kuras mērķis ir palīdzēt cilvēkiem. Katrs no viņiem ir pelnījis pateicības un uzslavas vārdus, tomēr šajā dienā tika godināti veterāni, kuri slimnīcā ir nostrādājuši 40 un vairāk gadus.

Ārsts – tā ir viena no senākajām profesijām pasaulē. Ārsts pavada cilvēku visas dzīves garumā kopš viņa dzimšanas. Veselības aprūpes nozarē ir svarīga jebkura specialitāte. Ārstēšanas iznākums ir vienlīdz lielā mērā atkarīgs gan no medmāsu, gan tehniskā personāla darba. Kā norāda paši veterāni, galvenais ir mīlēt darbu, ko dari un kam esi veltījis savu dzīvi, būt pacietīgam un nepārtraukti paaugstināt savu kvalifikāciju.

Mūsdienās cilvēki baltos halātos sastopas ar daudziem izaicinājumiem un riskiem, kas ir saistīti ar jaunu slimību parādīšanos, sociāli ekonomiskām problēmām, kadru un finansējuma trūkumu. Sveicot slimnīcas ilggadējos darbiniekus, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis norādīja, ka, neskatoties uz visām grūtībām, medicīnas darbinieks vienmēr būs vispieprasītākā un cienījamākā profesija.

Kopumā tika apbalvoti 66 veterāni, 12 no tiem tika pasniegti pateicības raksti no Daugavpils pilsētas un novada pašvaldībām par pašaizliedzīgu un profesionālu darbu, nesavtīgu kalpošanu un atbildīgu attieksmi pret darbu. Pārējiem tika pasniegti Daugavpils reģionālās slimnīcas pateicības raksti. Par īpašu dāvanu  kļuva Daugavpils Latviešu kultūras centra džeza studijas uzstāšanās.

 

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!