2. jūnijā atklāts veloparks Esplanādē Pilsētas ziņas

109

Veloparka  atklāšana Esplanādē bija ieplānota 2. jūnijā plkst. 16.00, tomēr pirms tam šeit notika vēl viens ievērības cienīgs notikums. Attīrītajā un labiekārtotajā dīķī ir ielaisti 100 platpieri, kas tiek dēvēti arī par ūdens kazām. Tā ir liela karpu dzimtas zivs, kas barojas ar aļģēm, tāpēc ir lielisks ūdenstilpju meliorators. Izmantojot žaunu bārkstiņas, platpieri filtrē ziedošu, zaļu vai duļķainu ūdeni, padarot to dzidrāku. Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti uzskata, ka tas novērsīs dīķa aizaugšanu un uzlabos komforta līmeni, uzturoties mierīgās atpūtas zonā.

Šajā laikā strādāja komisija, kuras sastāvā ietilpa pašvaldības, būvniecības firmas „Tilts”, autoruzraudzības un būvuzraudzības speciālisti. Komisija novērtēja paveikto darbu kvalitāti, veloparkā uzstādītā aprīkojuma  drošību. Sporta komplekss atrodas Sporta pārvaldes pārziņā, savukārt tā apsaimniekošanu veiks Komunālās saimniecības pārvalde. Būvnieki dod trīs gadu garantiju. Komisijas locekļi parakstīja aktu par objekta pieņemšanu ekspluatācijā.

Noteiktajā laikā sporta un aktīva laika pavadīšanas cienītājiem tika atvērts Baltijā pirmais veloparks. Tas ir tapis Daugavpils pilsētas domes un būvniecības kompānijas „Velosolutions”, kas nodarbojas ar velotrašu būvniecību, sadarbības rezultātā. 9 000 kvadrātmetru lielajā teritorijā atrodas četras zonas ar speciāli aprīkotām trasēm dažādām vecuma grupām un sporta veidiem: no bērnu velosipēdiem līdz skrituļslidām un skeitbordiem. Ģimenēm ar bērniem ir paredzētas divas zonas – piedzīvojumu parks un bērnu trase. Par centrālo svētku notikumu kļuva sacensības, kurās varēja piedalīties ikviens, kurš vēlējās. Asāku izjūtu cienītājiem tika piedāvāta iespēja izmēģināt betona skeitparku. Daudzfunkcionālā atpūtas un izklaides parka izveidošanai no pilsētas budžeta līdzekļiem tika piešķirti aptuveni 375 000 eiro.

Veloparka apmeklētājiem ir jāpievērš uzmanība informācijas stendiem (kopumā tie ir 5) un, lai izvairītos no traumām, jāiepazīstas ar aprīkojuma lietošanas noteikumiem. Līdz ar veloparka atklāšanu darbi nebeidzas. Citu projektu ietvaros vēlāk šeit tiks ierīkoti soliņi, papildus atkritumu urnas un apgaismojums, dīķī tiks uzstādīta peldošā strūklaka, bet uz pussalas – bērnu rotaļu laukums ar  piramīdu un papildus rotaļu moduļiem bērniem no 5 līdz 14 gadu vecumam, kā arī piecām rotaļu iekārtām vismazākajiem bērniem. Nākamā gada plānos ir ierīkot autostāvvietu.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!