Jaunais rotaļu laukums tika atklāts Bērnu aizsardzības dienā Pilsētas ziņas

149

1. jūnijā, pirmajā brīvlaika dienā un par godu Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas svinībām, Daugavpils Centrālajā parkā tika atklāts ilgi gaidītais bērnu rotaļu laukums. Pirms oficiālās atklāšanas Komunālās saimniecības pārvaldes un uzņēmuma „Labiekārtošana-D” pārstāvji vēlreiz pārbaudīja visu aprīkojumu, līdz tam speciāla komisija pieņēma šo objektu ekspluatācijā.

Oficiālā rotaļu laukuma atklāšana bija ieplānota plkst. 17.00, taču jau stundu līdz noliktajam laikam Centrālajā parkā pulcējās bērni un viņu vecāki. Oficiālas runas netika teiktas, un pēc norobežojošās lentas noņemšanas puikas un meitenes ātri aizņēma kārotās šūpoles, karuseļus, kāpnes un citas rotaļu laukuma iekārtas. Visiem rotaļu laukuma elementiem ir Eiropas kvalitātes sertifikāts un tie atbilst mūsdienu drošības prasībām. Mīkstais gumijas segums ir atsperīgs un novērš traumas kritiena gadījumā. Taču tā saglabāšanai ir jāievēro vairāki noteikumi. Pats galvenais – nestaigāt pa to augstpapēžu kurpēs, kā arī neizmest košļājamo gumiju. Speciālisti apgalvo, ka notīrīt košļājamās gumijas pēdas no seguma ir ļoti grūti. Laukumā ir uzstādīti 11 informācijas stendi ar uzvedības noteikumiem, 8 atkritumu urnas, kā arī ērti soliņi. Ilgi gaidītā laukuma atklāšana pulcēja lielu cilvēku skaitu. Centrālajā parkā sen nav bijis tik daudz apmeklētāju, taču tas netraucēja visiem atnākušajiem pienācīgi novērtēt bērnu rotaļu laukumu.

Pasākums turpinājās ar putu ballīti, un priecīgās bērnu balsis šeit bija dzirdamas līdz vēlam vakaram. Atgādinām, ka parkā darbojas video novērošanas sistēma, kas ir savienota ar pašvaldības policijas pulti. Kārtības uzraudzība šeit tiek veikta nepārtrauktā diennakts režīmā. Cerēsim, ka jaunais atpūtas objekts vēl ilgi priecēs mazos pilsētas iedzīvotājus.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!