Jaunais „Daugavpils ūdens” vadītājs ir ieinteresēts uzņēmuma tālākā attīstībā Pilsētas ziņas

121

 15. aprīlī rīta sanāksmē Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis ar pašvaldības uzņēmumu vadītājiem pārrunāja ne tikai pilsētas saimniecības aktuālākos jautājumus.  Tieši šajā dienā noslēdzās vērienīgā pilsētas ūdenssaimniecības attīstības Eiropas projekta trešā kārta. Noslēdzoties pilnvaru termiņam, uzņēmuma „Daugavpils ūdens” Valdes loceklis Sergejs Seļickis nolēma iet pelnītā atpūtā. Domes priekšsēdētājs lūdza viņu palikt tik ilgi, lai sagatavotu visas nepieciešamās atskaites un nodotu visu projekta dokumentāciju. Lāčplēša kungs pateicās viņam par veiksmīgi paveikto darbu. Šajā pašā dienā Sergejs Seļickis tika atbrīvots no vadītāja amata sakarā ar aiziešanu pensijā. Viņa vietā Jānis Lāčplēsis, kurš ir pašvaldības uzņēmuma kapitāldaļu turētājs, iecēla Ģirtu Kolendo. No sešiem pretendentiem vakantajam amatam konkursa komisija deva priekšroku tieši viņa kandidatūrai kā visatbilstošākajai visām izvirzītajām prasībām.

Tikšanās laikā ar uzņēmuma kolektīvu vēlreiz izskanēja pateicības vārdi Sergejam Seļickim. Uzņēmumā viņš strādāja kopš 1982. gada. Savas darba gaitas uzsāka kā ūdensapgādes ceha priekšnieka vietnieks, tad bija tehniskās nodaļas priekšnieks, galvenais inženieris, tehniskais direktors, bet kopš 2003. gada – uzņēmuma „Daugavpils ūdens” vadītājs. 20 darba gadi ir veltīti trīs vērienīgu projektu realizācijai pilsētas ūdensvada un kanalizācijas tīklu modernizācijai.

Par ilggadēju un apzinīgu darbu un ieguldījumu uzņēmuma un pilsētas attīstībā Sergejs Seļickis ir apbalvots ar pašvaldības Goda rakstu. Iepazīstinot ar jauno vadītāju, Daugavpils mērs īpašu uzmanību pievērsa primāro uzdevumu izpildei un uzņēmuma tālākas attīstības nepieciešamībai, piesaistot Eiropas fondu līdzekļus. Piemēram, Eiropas Savienība finansēs pieslēgšanos kanalizācijas tīklam, taču mūsu pilsētā ir nepieciešamība pieslēgties arī ūdensvadam, un tam ir jāmeklē līdzfinansējums.

Ģirts Kolendo, no savas puses, pastāstīja par pirmajiem soļiem jaunajā amatā un izteica gatavību strādāt ar skatu uz nākotni.

Ģirtam Kolendo ir liela pieredze darbā dažādās nozarēs. Viņš ir absolvējis Rīgas Tehnisko universitāti civilās būvniecības specialitātē, strādājis Latvijas un ārvalstu uzņēmumos tehniskā direktora un projektu vadītāja amatā. Pārvalda svešvalodas.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!