Kādai ir jābūt 21.gadsimta skolai? Pilsētas ziņas

99

Par to, kādām ir jābūt skolām 21.gadsimtā, pedagogi runāja ikgadējās konferences ietvaros, kas norisinājās  pilsētas domes konferenču zālē.

Pedagogus iepriecināja tas, ka pilsētas skolās reģistrēti 9 088 skolēni, kas ir par 147 skolēniem vairāk nekā pērn. Bērnudārzos ir izveidotas  4 jaunas grupas, pašlaik pirmskolas izglītības iestādēs vēl ir 170 brīvas vietas. Daugavpils ir viena no nedaudzām Latvijas pilsētām, kur nav rindu uz bērnudārziem; un vienīgā pilsēta, kur skolēni izmanto sabiedrisko transportu bezmaksas, kā arī saņem bezmaksas ēdināšanu, sākot ar sagatavošanās grupu līdz 9.klasei ieskaitot. Katra skola cenšas nodrošināt nākotnes absolventus ar vērtīgām zināšanām un iemaņām, kas noderēs, uzsākot pieaugušo dzīvi.

Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova savā uzrunā uzsvēra, ka bērnu audzināšanas procesā pirmkārt plāno iesaistīt arī vecākus. Aizdomāties liek tas, ka 400 bērnu atrodas vecvecāku aizgādībā kamēr vecāki strādā ārzemēs. Ir arī otra ar migrāciju saistītā problēma – skolēni, kas vairākus gadus pavadīja ārzemēs, sastopas ar grūtībām mācību programmas apgūšanā.

Skolu un pirmsskolas iestāžu vairākums ir renovēts un atbilst mūsdienu prasībām. Daugavpils skolas nereti ieņem augstākās pozīcijas labāko Latvijas skolu reitingos. Pašvaldība izstrādā programmu, kas palīdzēs sasniegt jaunas virsotnes, atbilstot 21.gadsimta skolas prasībām.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!