Dzejnieka Anatolija Gallera dāvana pilsētas jubilejā Pilsētas ziņas

136

Jau vairāk kā pirms diviem mēnešiem pašvaldība izsludināja pilsētas jubilejai veltītu akciju „Labie darbi – 740”. Katrs pilsētas iedzīvotājs ir aicināts pastāstīt par darbiem, veiktiem pilsētas labā, sākot ar koka iestādīšanu un beidzot ar kultūras pasākuma organizēšanu. Dāvana pilsētai, kas nāk no Anatolija Gallera ir diezgan specifiska. Dzejnieks sacerēja dziesmu par Daugavpili, iedvesmu kurai viņš guva no Aelitas – amerikāņu dziedātājas no Rīgas.   Anatolijs Gallers: „Neesmu, komponists, bet dzeju uzrakstīt varu”. Viņa teica, lai braucu uz Rīgu satikt Aleksandru Kublisnki. Viņš ir „Nakts šaurās Rīgas ielās...” dziesmas autors. Visi zina šo dziesmu, bet ne tās autoru. Es parādīju trīs dzejas variantus, viņš uzspēlēja, mēs parunājām ar viņu un viņa sievu. Viņš teica, ka uzrakstīs dziesmu.”

Dziedātāja Aelita pirmā izpildīja dziesmu „Atgriešanās Daugavpilī”

Anatolijs Gallers raksta daudz. Pēdējais dzejas krājums tika publicēts 2013.gadā. 500 lapaspušu apjomā autors runā par dzīvi, mīlestību, dabu un daiļradi.

Anatolijs Gallers: „Šai dzejai kādreiz ir jākļūst par dziesmām, taču pagaidām nav mūzikas, ir dzejoļi, kuri kļuva par dziesmām. Tie šajā grāmatā ir publicēti kopā ar notīm. Šī gada maijā vai jūnijā plānoju izveidot savu dziesmu krājumu. Šobrīd man ir 33 dziesmas.”

Daugavpils jubilejas svinību ietvaros Anatolijs Gallers piedāvās pilsētai kārtējo dzejas krājumu.

Atgādinām, ka visi interesenti ir aicināti piedalīties akcijā „Labie darbi – 740” un sūtīt savus stāstus un pieteikumus uz e-pastu labiedarbi@daugavpils.lv.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!