Vācu sūtņi aizvedīs sev līdzi no Daugavpils gleznu un jaukus iespaidus Pilsētas ziņas

103

Magdeburga un Daugavpils ir sadraudzības pilsētas. Viesi no Vācijas ir dažādu profesiju pārstāvji, kas apciemoja pilsētu pieredzes apmaiņas projekta ietvaros. Februāra sākumā atbrauca sociālie darbinieki, kas bija ieinteresēti apmeklēt Sociālo lietu pārvaldi, Bāriņtiesu, bērnunamu-patversmi „Priedīte”, centru cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Arhitektu ielā 21, krīzes centru Šaurā ielā un psihoneiroloģisko slimnīcu. Pašvaldības policijā viņi uzzināja par iestādes struktūru, videonovērošanas procesu un darbu ar jauniešiem, savukārt Daugavpils cietumā par sociālo darbu ar notiesātajiem. Divu nedēļu programma viņiem šķita interesanta, aizraujoša un notikumu pārpilna.

Zaskija Zale, sociālā darbiniece Magdeburgā (Vācija)

„Gribas atzīmēt cilvēku labsirdību un atvērtību. Līdz sirds dziļumiem pārsteidza bērnunama apmeklējums. Mēs ilgi runājām ar kolēģiem, jo arī strādājam sociālajā sfērā. Mums ir kopīgas problēmas. Kā jau zināms, nav svešu bērnu, un mēs priecājamies par profesionālās pieredzes apmaiņas iespēju.”

Lai paplašinātu viesu redzesloku par mūsu pilsētu, vizītes programmā tika iekļauts arī izglītības, kultūras un sporta iestāžu apmeklējums. Bija iespēja satikt Jaunatnes departamenta speciālistus un nevalstisko organizāciju pārstāvjus. Sociālos darbiniekus no Vācijas pavadīja Attīstības departamenta speciālisti, kā arī citu pašvaldības struktūru darbinieki.

Matiass Malhers, sociālo pakalpojumu kvalitātes menedžeris Magdeburgā (Vācija)

„Daudzi runā kādā svešvalodā, tāpēc mums nebija nekādu saziņas problēmu. Mēs apmeklējām kultūras iestādes, bijām arī poļu kultūras centrā, kur notika vietējās mākslinieces Ērikas Virbules izstāde. Man tik ļoti iepatikās viena glezna, ka es to iegādājos personiskai kolekcijai un vedu uz mājām.”

Kā atzīmēja Matiass, Magdeburgā viņi stāstīs par Latviju un Daugavpili, lai mūs apciemotu pēc iespējas vairāk tūristu. „Pie Jums ir, ko redzēt, - teica viņš uz atvadām. – divu nedēļu bija par maz, lai apskatītu visu”.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!