Ar ebreju dzīvi un kultūru saistītām izstādēm Rotko centrs aizsāk 2015. gadu Pilsētas ziņas

112

Rotko centrā atklāja trīs izstādes. Katra no tām atgādina  par ebreju vēsturi. Kādreiz katrs otrais Daugavpilī bija ebreju tautības pārstāvis.
No 17. janvāra Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā  skatāma mākslinieka Jurija Dojča (Kanāda- Slovākija) fotoizstāde „Beidzamais Folio”. Fotogrāfisks ceļojums ar Juriju Dojču stāsta par to, kas palicis no kādreiz dzīvīgās Slovākijas ebreju kopienas un pasaules, kurā viņi dzīvoja. Izstāde „Beidzamais Folio” Rotko centrā ir  no Slovākijas pēc pasaules turnejas pa tādām abu Atlantijas okeāna krastu pilsētām kā Kembridža, Brisele, Ņujorka, Otava, Vīne un Roma. Izstādē tika rādīta arī filma, ko veidojis Jurijs Dojčs un projekta producente Katja Krausova.  Savukārt izstāde “ Ginzburgu ģimene no Dvinskas” stāsta par vienas ebreju ģimenes dzīves līkločiem. Vismaz četru paaudžu garumā Ginzburgu ģimene dzīvoja Dvinskā (tagadējā Daugavpilī), bet 20.gs. sākumā devās episkā ceļojumā uz Āfriku.
Izstāde "Ebreji - Latvijas valsts apbalvojumu kavalieri" iepazīstina ar vairāk nekā 80 ebrejiem, kas par sevišķiem nopelniem ir saņēmuši augstākos valsts apbalvojumus gan pirmās Latvijas Republikas laikā, gan arī mūsdienās. Diskusijas laikā, kas notika Rotko centrā runāja par traģisko ebreju vēsturi mūsu pilsētā.
Izstādes atgādina par vēstures mācībām, kuras nedrīkst aizmirst.  

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!