Visas Daugavpils skolas piedalās veselīgas ēdināšanas programmās Pilsētas ziņas

155

Eiropas programmas „Skolas auglis” un „Skolas piens” darbojas Latvijā jau ne pirmo gadu. Skolēni ar prieku piedalās izglītojošos pasākumos un saņem nepieciešamo veselīgo produktu daudzumu. Piemēram, piens satur olbaltumvielas un kalciju, augļos un dārzeņos ir C vitamīns, kas palielina imunitāti.

Programmās piedalās vairāk nekā 90% skolēnu. Šogad, kā arī pērn, tajās iesaistās visas Daugavpils skolas.

Produkcijas piegādātāji ir tikai vietējie. Pārtikas kvalitāti stingri kontrolē. Programma „Skolas auglis”   darbosies līdz 27. februārim, bet „Skolas piens” – līdz mācību gada beigām. Šogad atrisināja problēmu, kura bija saistīta ar platību trūkumu skolas ēdnīcās. Platības trūkuma dēļ  bija grūti izpildīt Ministru Kabineta noteikumu prasības, kas paredz barot bērnus sākot no plkst. 11.00 un tikai pusstundas laikā. Īpaši sarežģīti bija 10. vidusskolai, Krievu vidusskolai un 3. vidusskolai.  10. vidusskolā ēdnīcu paplašināja, izmantojot blakus telpas, bet 3. vidusskolā tādas iespējas nav. Šeit tiek izskatīts variants piebūvēt ēdnīcai jaunu telpu, taču skola tikko pabeidza fasādes renovāciju un ar piebūves projektu būs grūtības.

Bija piedāvājums paplašināt virtuves telpu, bet par termiņiem un finansēšanas avotiem runāt pagaidām ir par agri. Krievu licejā problēmu atrisināja savādāk -  izremontēja pagrabtelpu un ierīkoja kravas liftu.

Tagad skolā ir 2 ēdamzāles ar 274 vietām. Te, divu starpbrīžu laikā varēs pabarot visus skolēnus.  Jauno ēdamzāli atklās 24. novembrī. Labiekārtot to plāno  saviem spēkiem.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!