Septembrī Daugavpilī būs piesātināta kultūras dzīve Pilsētas ziņas

114

Septembrī Daugavpilī notiks daudz kultūras pasākumu. Trīs no tiem būs nozīmīgi  gan pēc formas, gan pēc satura. Informāciju par septembra aktivitātēm mēdiju  pārstāvji saņēma preses konferencē Daugavpils kultūras pārvaldē. 
Pasākumu sarakstu atklās Latvijas Dzejas dienas 2014. Pilsētā un novadā tradicionāli tās notiks   Jāna Raiņa zīmē. Šeit viņš dzīvoja bērnībā, šeit, luterāņu kapos, ir viņa tēva atdusas vieta. No 9. līdz 13. septembrim bibliotēkās, skolās, muzejā un kultūras centros notiks literatūras stundas, tikšanās ar rakstniekiem un dzejniekiem, interaktīvās izstādes. Raiņa mājā Berķenelē plānots arī  deklamēšanas konkurss. Doties uz turieni var ar autobusu. Atiešana no Daugavpils universitātes, Vienības ielā 13, 12. septembrī, plkst. 13.30.
13. septembrī atklās III Starptautisko mūzikas un mākslas festivālu „Daugavpils ReStArt 2014” Atklāšana notiks Rīgas ielā plkst. 18.00. Projekta „Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014”  ietvaros Rīgas ielas svētki iedvesmos daudzu Latvijas pilsētu iedzīvotājus.
Jau 14. septembrī plkst. 12.00 festivāla organizatori un dalībnieki  aicina visus uz senās mūzikas koncertu Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrālē.  Festivāla programma turpināsies līdz pat oktobra vidum. Bet septembra beigās visi interesenti aicināti uz Marka Rotko 111. dzimšanas dienu svinību pasākumiem Rīgā un Daugavpilī. Rīgā aktivitātes sāksies 15. septembrī. Līdz mēneša beigām tur būs izstādes, lektoriji. 23. un 25. septembrī  Rīgā un Daugavpilī notiks starptautiska konference „Abstraktais ekspresionisms: emociju valoda”, kurā piedalīsies pasaulē pazīstami mākslinieki no Parīzes, Ņujorkas, Londonas, Madrides, Sanpaulu un Maskavas, kā arī Marka Rotko bērni Kristofers un Keita. 24. septembrī no Rīgas uz Daugavpili  dosies Rotko vilciens „Klusuma laboratorija” ar pasākumu dalībniekiem. Tās pašas dienas  vakarā Daugavpilī notiks multimēdiju priekšnesums  „Rotko iedvesmo”  ar laikmetīgās mākslas, mūzikas, un multimēdiju simbiozi, kas kulminēs pusnaktī.
Rotko mākslas centrā tiks atklātas jaunās rudens sezonas izstādes, kā arī Starptautiskās rezidences „Marks Rotko 2014” darbu skate. Pasākumu programmas apskatāmas interneta mājas lapās: daugavpils.lv  un rotkocentrs.lv

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!