Kā labiekārtot Stropu ezeru? Pilsētas ziņas

159

Uz stenda, blakus pilsētas pludmalei, gaisa temperatūra ir plus 29 grādi un ūdens - plus 25 grādi. Nav brīnums, ka ezera krastā atpūšas simtiem cilvēku. Zilais karodziņš nozīmē, ka pludmale  ir aprīkota ar visu nepieciešamo, ir gan bērnu laukums, gan vasaras kafejnīca gan arī visa nepieciešamā infrastruktūra. Stropu ezerā ar airēšanu nodarbojas apmēram 40 bērni. Tā krastā ir izveidota kanoe un smailīšu (baidarku) novietne – ellings. Bāze tiks attīstīta arī turpmāk.
Ūdens paraugi visās pilsētas ūdenstilpnēs tiek ņemti reizi mēnesī, rādītāji ir normas robežās.
Tiek pārbaudīta ne tikai ezera tīrība, bet arī nesen tika veikts nopietns ezera grunts, floras un faunas pētījums. Kāpēc ir nepieciešams sastādīt Stropu ezera pasi?
Pašlaik pie ezera darbojas divas pludmales. „Stropu vilnī” arī ir daudz atpūsties gribētāju. Visi ir priecīgi, ka pilsētas dome izpirka no bankrotējušās firmas īpašumu un saglabāja pludmali. Lai gan gribētos, ka strādātu kafejnīca, varētu izīrēt guļamkrēslu, ūdens motociklu.
Starp citu, pēc pilsētas domes lēmuma reorganizēt glābšanas dienestu, ir dzirdēts, ka tagad slīkstošo glābšana ir viņu pašu rokās. Tomēr visi glābēji ir uz vietas, neviens netika atlaists no darba. Vienkārši šis dienests tika nodots komunālās saimniecības pakļautībā.
Lai kā arī tiktu uzraudzīti atpūtnieki, par savu drošību viņiem ir jārūpējas pašiem. Diemžēl cilvēki uz ūdens uzvedas bezatbildīgi. Piemēram, lēciens  atmuguriski var beigties ar mugurkaula traumu. Bieži vien glābējiem nākas pieskatīt bērnus pie ūdens, lai gan tas ir vecāku pienākums.
Daugavpilī šajā gadā ir divreiz vairāk noslīkušo. Lai jau tāpat sliktā statistika nekļūtu vēl sliktāka, glābēji lūdz visus ievērot ļoti vienkāršus noteikumus – dzērušiem ūdenī nelīst, kā arī pie skaidra prāta tālu nevajag peldēt. Tad atpūta patiesi priecēs. Ņemot vērā to, ka laika apstākļi, daba un cilvēki dara visu, lai tā patiesi izdotos.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!