Daugavpils zobārstniecības poliklīnikā atvērās neparasts kabinets Pilsētas ziņas

173

Daugavpils zobārstniecības poliklīnikas ieejai blakus esošās durvis, atšķiras ar to, ka tām nav sliekšņa un ir poga ar simbolu – cilvēku invalīda ratos. Priekštelpā – panduss, pa kuru var viegli uzbraukt ar invalīda ratiņiem. Ērta tualete, kurā ir ierīkotas visas vajadzīgās palīgierīces. Un lūk arī pats kabinets, kurš ir aprīkots ar urbjmašīnu, rentgena aparātu un ar visu nepieciešamo pacientu ārstēšanai.
Zobu sāpes var piemeklēt ikvienu cilvēku, no tām nav pasargāti arī cilvēki ar īpašām vajadzībām, kas pārvietojas ratiņkrēslā vai ir guloši. Kā viņi var  saņemt nepieciešamo palīdzību?
Ne visi zina, ka Daugavpils zobārstniecības poliklīnika ir pašvaldības  iestāde. Starp citu, Valsts kontrole, kura galvenais mērķis ir budžeta līdzekļu ekonomēšana, rekomendēja pilsētas domei atdot poliklīniku privātajās rokās. Ārsti ir pārliecināti, ka poliklīnikai nonākot privātajās rokas tās sniegto  sociālo pakalpojumu apjoms uzreiz samazināsies.  Runa nav tikai par cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.  Ārsti veic lielu profilakses darbu ar bērniem, veselas klases nāk apmeklē poliklīniku, lai savlaicīgi stomatoloģiskos pakalpojumus.
Ir atlikusi viena neatrisināta problēma. Poliklīnika vērsās pie pilsētas domes transporta komisijas ar lūgumu iedalīt vietu autostāvvietai priekš automašīnām, kas atved invalīdus uz specializēto zobārstniecības kabinetu. Tuvākajā komisijas sēdē šis iesniegums tiks izskatīts.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!