SIA „Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums” noslēdza līgumu ar jauno atkritumu apsaimniekošanas firmu Pilsētas ziņas

213

12.maijā Daugavpils pilsētas pašvaldība noslēdza līgumu ar jaunu atkritumu apsaimniekošanas firmu par sadzīves atkritumu izvešanu no pilsētas administratīvās teritorijas. Pirms neilga laika apsaimniekošanas firma „Clean R” Daugavpilī, Lāčplēša ielā 10 atvēra savu pārstāvniecību, un uzsāka darbu pie līgumu slēgšanas ar fiziskām un juridiskām personām. Pašlaik ar privāto māju īpašniekiem jau ir noslēgtas 400 vienošanās. Pateicoties konkursam, izdevās sasniegt galveno, kopējais pilsētas tarifs par atkritumu izvešanu ir samazināts par 43% (no 12 eiro 82 centiem par 1 kubikmetru atkritumu līdz 7 eiro un 31 centam).
Jaunā atkritumu apsaimniekošanas firma strādā ar konteineriem, kuru apjoms ir 240 litri, bet ņemot vērā pilsētas iedzīvotāju viedokli, tiks apkalpoti arī mazāka apjoma konteineri.
Privāto māju īpašniekiem var izmantot  atkritumu maisus ar firmas logotipu, kuru tilpums ir 100 litri.  Maisus var ievietot konteinerī un piepildītus atstāt pie ielas braucamās daļas, kur  tie vēlāk tiks savākti.
Konteinerus izvedīs  ne retāk kā divas reizes mēnesī, bet atkritumu maisus biežāk.
Pakalpojuma cenu aprēķinās ņemot vērā faktiski izvesto atkritumu daudzumu. Katrs gadījums tiks vērtēts atsevišķi, kā rezultātā maksa var atšķirties. 
Kooperatīvu un privāto daudzdzīvokļu  māju apkalpošana tiks veikta pēc citas sistēmas, bet kopējais tarifs 7 eiro un 31 cents par viena kubikmetra atkritumu izvešanu  paliks nemainīgs.
11. jūlijā,  SIA „Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma”  noslēdza  līgumu par atkritumu izvešanu no uzņēmuma  apsaimniekošanā esošajam daudzdzīvokļu majām.
Pagalmos tiks izvietoti  jauni konteineri, ar firmas logotipiem.
Problēmas rada tie laukumi, kar novietoti konteineri, kurus izmanto gan fiziskās gan juridiskās personas. Tādu ir daudz. Apsaimniekošanas firma „Clean R” piedāvā risinājumu, kurš neļaus lietot svešu konteineru atkritumu izmešanai.
Kopumā atkritumu izvešanas process nemainīsies, tikai tiks kontrolēts konteineru daudzums un to izvešanas biežums.
Savu pienākumu pildīšanu jaunā atkritumu apsaimniekošanas firma sāks 1.augustā. Augusts tiek noteikts kā pārejas mēnesis, lai jaunā firma varētu pārņemt visus procesus, tos nepārtraucot.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!