Parakstīts līgums jaunu tramvaju iegādi Pilsētas ziņas

110

10. jūlijā akciju sabiedrība „ Daugavpils satiksme” parakstīja līgumu ar uzņēmumu  "Nacionālo kontraktu korporāciju" par jauno tramvaju vagonu iegādi. Krievijas atklāto akcionāru sabiedrība uzvarēja konkursā. Neviens no pārējiem pretendentiem, kas piedalījās iepirkumā, konkursa rezultātus neapstrīdēja.
Tramvaju vagoni tiks izgatavoti Ust-Katavskas vagonu ražotnē. Saskaņā ar līgumu, 12 jaunos tramvajus (8 četrasu un 4 sešasu) pilsētai jāpiegādā 8 mēnešu laikā no līguma parakstīšanas brīža.  Līguma kopēja summa  sastāda  6 496 000 eiro bez PVN, no kuriem 85% tiks segti no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) .
Pirmos 8 tramvaju vagonus Daugavpils saņems jau rudenī (septembrī – oktobrī), bet pārējos līdz šī gada beigām. Krievijas atklāto akcionāru sabiedrības pārstāvis izteicās, ka sadarboties ar Latvijas partneriem ir liels gods, lai gan pasūtījuma izpildīšanas nosacījumi ir specifiski. Šī iemesla dēļ piegādes būs veiktas pa daļām.
Neskatoties uz to piegādātājs apliecināja, ka tiks izpildīti visi līguma nosacījumi un piegādes būs veiktas savlaicīgi, ievērojot visas kvalitātes prasības.
Akciju sabiedrības „Daugavpils satiksme” valdes loceklis Ēvalds Mekšs uzsvēra, ka 12 jaunie tramvaju vagoni neatrisinās transporta problēmu pilsētā. Esošo vagonu stāvoklis tiek vērtēts, kā ļoti slikts. 10.jūlijā pilsētas domes sēdē deputāti apstiprināja akciju sabiedrības „ Daugavpils satiksme” attīstības koncepciju 2014. – 2016. gadam, kas paredz nodrošināt sabiedriskā  transporta pakalpojumu pieejamības un kvalitātes uzlabošanos, atjaunot un modernizēt ritošo sastāvu un infrastruktūru, piesaistot tam Eiropas Savienības līdzekļus, kā arī attīstīt tūrisma pakalpojumus, šim nolūkam restaurējot vecos tramvaju vagonus.
Pamatojoties uz iedzīvotāju prasībām, tiks veidots jauns tramvaja maršruts.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!