Laimdota Straujuma: „Pilsētas liktenis ir tās iedzīvotāju rokās” Pilsētas ziņas

130

Pēdējo reizi Laimdota Straujuma Daugavpilī bija pirms diviem gadiem, bet  aizvadītās nedēļas nogalē esot valdības vadītājas amatā apmeklēja mūsu pilsētu pirmo reizi. Daloties ar iespaidiem tikšanās laikā ar pilsētas preses pārstāvjiem, viņa teica, ka pilsēta ir sakopta, notiek aktīva būvniecība. Skaitļi un fakti, kas tika nosaukti sarunā ar Domes vadību, viņu pārliecināja par Daugavpils izaugsmi.

Kā uzsvēra Straujumas kundze, dzimtās pilsētas nākotne lielā mērā ir atkarīga no pašiem iedzīvotājiem. Viņa uzskata, ka tālākas attīstības pamats ir izglītība. Pavisam drīz pirmos studentus uzņems mūsdienīgs Daugavpils Universitātes dabaszinātņu un inženierzinātņu  laboratoriju korpuss. Pēc ministru prezidentes vārdiem, šeit gatavos Latvijā pieprasītus speciālistus, kuri turpmāk varēs uzsākt savu uzņēmējdarbību un radīt darba vietas. Ministru prezidente teica, ka pazīst daudzus Latvijas iedzīvotājus, kuri atgriežas no ārzemēm ar pieredzi un pārliecību par to, ka izaudzēt un novākt zemenes viņi var arī savā dzimtenē.

Savukārt valsts ar ES atbalstu rada iespējas reģionu attīstībai.

Kārtējā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020.gadam Latgales programmas realizācijai ir piešķirti 50 miljoni eiro. Par to, kā šie līdzekļi tiks sadalīti, ir jālemj vietējam plānošanas reģionam.

Kā pilsētai prioritārus virzienus Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis nosauca atbalstu uzņēmējdarbībai, uzņēmumu un pašvaldības iestāžu darba uzlabošanu, cietokšņa, ceļu un transporta infrastruktūras attīstību. Kā atzīmēja Satiksmes ministrs Anrijs Matīss arī jaunajā plānošanas periodā, Daugavpils var rēķināties līdzekļiem jaunu tramvaju iegādei.

Paliek aktuāls arī jautājums par lidostas celtniecību. Puses uzskata, ka tas jārisina pakāpeniski. Tādā gadījumā projektu izdosies realizēt tuvāko piecu gadu laikā.

Puses pauda cerību par to, ka viss iecerētais tiks veiksmīgi realizēts un tas uzlabos sociāli ekonomisko situāciju pilsētā.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!