Par drošību uz ceļa esmu atbildīgs tikai es pats! Pilsētas ziņas

226
Par drošību uz ceļa esmu atbildīgs tikai es pats!

Decembra mēnesī, paskatoties pa logu, redzam baltu sniega kārtu. Uzreiz pēc skolas gribas ielekt kupenā, veidot sniega eņģeļus, celt sniegavīrus un pikoties. Tomēr laiks ir mainīgs – vienu dienu snieg, bet jau otrajā atkusnis un ir slidens.

Atceries, ka par sevi un savu drošību tu rūpējies pats!  Baudot ziemas priekus, ļoti svarīgi apzināties, ka to nevajadzētu darīt ceļa tuvumā, kur pārvietojas automašīnas. Mēs labi zinām, ka, šķērsojot ceļu pa gājēju pāreju, gājējam ir priekšrocība, taču gadīties var visādi, tāpēc vispirms ir jāpārliecinās, ka autovadītājs tevi ir pamanījis un padod ceļu. Ir svarīgi zināt, ka, pārvietojoties  ar kājām, ir jāseko līdzi tam, kas notiek apkārt, mobilās ierīces paslēpjot dziļāk kabatā. Ziemas periodā ātri satumst, tāpēc vienmēr ir jābūt līdzi atstarotājam un atstarojošai vestei, lai autovadītāji mūs var savlaicīgi pamanīt.

  

8. decembrī Jaunatnes nodaļas un Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas darbinieki devās uz bērnunamu - patversmi "Priedīte", lai atgādinātu par elementārām un ļoti vienkāršām lietām, rūpējoties par visu ceļu satiksmes dalībnieku drošību. Katrs drošības dienu dalībnieks  saņēma atstarotāju "Daugavpils ir drošība", par ko parūpējās Jaunatnes nodaļa.

 

Atceries - par drošību, esmu atbildīgs tikai es pats!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Jaunatnes nodaļa

654 22300

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!