Noslēdzies metu konkursa “Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolas SAULES SKOLA apbūves komplekss” pirmais posms Pilsētas ziņas

131
Noslēdzies metu konkursa “Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolas SAULES SKOLA apbūves komplekss” pirmais posms

Daugavpils pilsētas dome kopā ar Latvijas Arhitektu savienību jūnija beigās izsludināja arhitektūras metu konkursu, kura mērķis – turpināt ERAF projektā iesākto Saules skolas vēsturiskā ēku kompleksa Saules ielā 6/8, Muzeja ielā 3 rekonstrukciju, to veidojot kā telpiski vienotu un arhitektoniski izcilu vietu Daugavpils vēsturiskajā centrā.

Konkursa dalībnieki tika aicināti izstrādāt kvartāla starp Saules, Muzeja, Lāčplēša un Daugavas ielām apbūves atjaunošanas priekšlikumu, radot tādus telpiskos risinājumus, lai kvartāls iekļautos pilsētas infrastruktūrā, tiktu saglabātas apbūves arhitektoniskās un vēsturiskās vērtības, kvalitatīvi uzlabota apbūve Saules un Daugavas ielu krustojumā  un veidota jauna apbūve kvartāla dziļumā, radot arhitektoniski izteiksmīgu un vēsturiskai pilsētvidei atbilstošu būvapjomu, kā arī telpiski atrisinot apbūves pieslēgumu Daugavas ielas uzbērumam.

 Konkursa programmā bija noteikts, ka skolas piebūvē izveidojamas telpas Saules skolas vidējās izglītības programmām, kā arī nepieciešamās telpas bērnu mākslas skolai un  reģionālajam metodiskajam centram. Autori tika aicināti piedāvāt jaunu apbūvi arī pašlaik degradētajā teritorijā  Saules ielā 2. Katra autora brīva izvēle bija – iekļaut kompleksā pašlaik neizmantojamo trīsstāvīgo bijušās “Daiļrades” ēku, vai arī paredzēt tās nojaukšanu un jauna būvapjoma veidošanu. Tāpat autori tika lūgti piedāvāt risinājumus, lai gar Daugavas ielu veidotu veloceliņu, tādejādi saistot esošo veloceliņu gar Daugavas ielu (no Saules ielas līdz Cietoksnim) ar Vienības tiltu un tālāk – pāri tiltam ar Grīvas mikrorajonu.

Metu konkurss tika organizēts kā arhitektu un arhitektūras biroju radoša sacensība. Līdz noteiktajam termiņam – 2015. gada 9. oktobrim konkursam iesniegti seši projektu meti. Atbilstoši konkursa noteikumiem, visi darbi šifrēti ar devīzēm. Žūrija izvērtēs darbus un tikai pēc uzvarētāju paziņošanas būs atklāti projektu izstrādātāji. 

Pašlaik visi metu konkursam iesniegtie darbi apskatāmi Saules skolas ēkā Saules ielā 6/8. Visi interesenti aicināti no 14. oktobra līdz 1. novembrim   apskatīt apbūves metus, ka arī aizpildīt aptaujas anketas, izsakot savu viedokli par iesniegtajiem kvartāla apbūves priekšlikumiem.  

Projektu meti:

99 CUBE 66

5459SSSS

Loks1111

METU6811

OOOO-0000

SOLA5401

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!