Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejs iepirks Vladimira Ivanova mākslas darbus Pilsētas ziņas

277
Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejs iepirks Vladimira Ivanova mākslas darbus
 

Gatavojoties  Daugavpils mākslinieka Vladimira Ivanova 65 gadu jubilejai Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs ir uzrakstījis projektu Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammai "Muzeju nozares attīstības programma" un ieguvis  finansiālu atbalstu 9 tūkstošu eiro apmērā muzeja krājuma papildināšanai.

 

Vladimirs Ivanovs (23.06.1951.-25.08.2002.)  mākslinieks (tēlnieks, dizainers, grafiķis,  izglītības darbinieks). Dzimis Daugavpilī un kopš 1979. gada iesaistījās Daugavpils mākslinieku organizācijas radošajā dzīvē, piesakot sevi ar zīmējumiem, medaļām, plaketēm, tēlniecības darbiem granītā, kokā, arī mazo formu tēlniecībā. Sākot ar 1983.gadu – Daugavpils bērnu mākslas skolas pasniedzējs. 2016.gadā  māksliniekam būtu apritējuši 65 gadi.

Muzejs ir saņēmis mākslinieka ģimenes piekrišanu par šo naudas piešķīrumu iegādāties četrus V.Ivanova mākslas darbus - granīta skulptūras : "Ernests Ratsburgs", "Bārda", "Vilnis", "Fafiks", kā arī,  papildus iepirkumam,  muzejs tiks pie vērtīga dāvinājuma – 17 grafikām un zīmējumiem, kas papildinās muzeja krājumā jau esošo V.Ivanova plakešu un medaļu kolekciju (27 darbi).

           Nākošgad, tuvojoties mākslinieka piemiņas jubilejai, muzejs Daugavpils pilsētas svētku ietvaros organizēs mākslinieka V.Ivanova personālizstādi "Mākslinieka pēdās ..." un izdos katalogu, kā cieņas un mīlestības apliecinājumu talantīgai personībai par paveikto, ne pārāk garajā, viņam atvēlētajā dzīves laikā, sniedzot ieskatu viņa radošajās izpausmēs.

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!