Daugavpilī sākusies vasaras nometņu sezona (VIDEO) Pilsētas ziņas

75
 

Daugavpils pašvaldība katru gadu vasaras brīvlaika laikā organizē bērnu atpūtas nometnes un katrreiz tās ir ļoti pieprasītas vecāku un pašu bērnu vidū. Šogad ir atvērtas 20 nometnes bērniem, no kurām 18 ir dienas un 2 diennakts nometnes. Kopumā atpūsties, nostiprinās veselību, jautri un lietderīgi pavadīs brīvlaiku  865 bērni, kas ir par 55 vairāk nekā pagājušajā gadā. Reti kad izdodas gandrīz visus sapulcināt kopā vienā un tajā pašā vietā un laikā. Uz pirmās maiņas atklāšanu pilsētas Domes Jaunatnes departaments nolēma viņiem uzdāvināt kinoteātra apmeklējumu: kinoteātrī „Silver Screen” bērni noskatījās multfilmu. To, kuri vēlējās pavadīt vasaru nometnē, bija tik daudz, ka nācās ieviest korekcijas vietu sadalījumā.

Bērnu atpūtas nometņu organizēšanai pilsētas Dome atvēlēja aptuveni 77,5  tūkstošus eiro. Ceļazīme uz dienas nometni skolā vecākiem izmaksāja 85 eiro par maiņu, savukārt uz diennakts – vairāk nekā simts eiro. Nauda galvenokārt tiek novirzīta ēdināšanai. Šogad tā ir trīsreizēja: pēc vecāku lūguma dienas nometnēs tika iekļautas arī brokastis.

Neskatoties uz nosaukumiem un diezgan konkrēto tematiku, nometnes darbojas visdažādākajos virzienos. Līdere pēc bērnu skaita  ir 3. vidusskola. Vispārizglītojošās iestādes, kas atrodas pilsētas centrā, vienmēr ir pieprasītas, taču šeit piesaista arī nodarbību daudzveidība, ko vada sava amata meistari.

Daudzi bērni apmeklē skolu nometnes vairākus gadus pēc kārtas un katru reizi dara to ar lielu interesi.

Bērni daudz laika pavada svaigā gaisā: nodarbojas ar sportu, vizinās ar laivām un zirgiem. Turklāt viņi arī  rīko ekskursijas, apmeklē pilsētas uzņēmumus, glābšanas un kārtības dienestus, mākslas centrus. Daugavpils jubilejai Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas nometnes audzēkņi organizēja savu darbu izstādi. Tādējādi bērni piedalās arī pilsētas sabiedriskajā dzīvē.

Ceļazīmes jūlija mēnesim jau ir izpirktas, augustam tās vēl ir iespējams iegādāties līdz 10. jūlijam.

Jaunatnes departaments ielūdz pilsētniekus un pilsētas viesus uz ielu kultūras festivālu „Urbanstyle - 2015”. Tas sāksies sporta bāzē „Dzintariņš” 20. jūnijā plkst. 12.00. Festivāla programmā ir ekstremālo sporta veidu sacensības. Tajā pašā dienā, tikai stundu agrāk, Stropu meža parkā notiks jaunās sporta trases atklāšana. Tā tika izbūvēta Eiropas projekta „Tūrisma un aktīvās atpūtas infrastruktūras attīstība Daugavpilī” ietvaros.

 

 

 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!