Daugavpilieši mācās gatavot veselīgi Pilsētas ziņas

834
Daugavpilieši mācās gatavot veselīgi

Daugavpilieši kā rūķīši tur­pina darboties pavārmākslas studijā. Katru reizi kulinārijas un konditorejas nodarbībās vairojas jauna pieredze gar­du maltīšu gatavošanā. Kas būtu domājis, ka gatavot ve­selīgus un gardus ēdienus var būt tik ļoti vienkārši!

Daugavpils RB biedri lieliskās pasniedzējas Ausmas Sadovskas vadībā atklāja un praksē realizēja burvīgas tomā­tu krēmzupas un lielisku cepumu ar sēk­lām receptes.

Tomātu krēmzu­pas pagatavošanas process ir vienkāršs, bet tā rezultāts – pasakaini gards un noteikti neliks vilties! Lūk, pamēģiniet to pagatavot arī jūs!

Receptes sa­stāvdaļas:

1 liels sīpols;

1 sarkana pap­rika;

4 ķiploka daivi­ņas;

5 svaigi tomāti;

1 burka - konser­vēti tomāti savā sulā;

krējums pēc iz­vēles.

Pagatavošana

Pannā sacep sī­polus un ķiplokus, liek klāt sagrieztus to­mātus un papriku, sautē apmēram 5 – 10 minūtes, līdz dārzeņi kļuvuši aromātiski un maigi. Kad viss gatavs, zupu sablenderē kopā ar konservētiem tomātiem savā sulā, izveidojot viendabīgu masu. To lej atpakaļ katlā un nedaudz pavāra. Var pievienot krējumu un sāli, ja šķiet, ka tas nepiecie­šams. Pasniedz ar grauzdētu maizīti.

Iepriekšējā kulinārijas nodarbībā daži biedri gatavoja ķirbju krēmzupu un varēja salīdzināt – tomātu krēmzupa viņiem likās garšīgāka.

Palaikam cilvēki vēlas baudīt kādu saldu kārumu, un kas var būt labāks par pašu gatavotiem cepumiņiem?

Konditorejas nodarbībā daugavpi­lieši mācījās gatavot cepumus ar sēklām, nepievienojot miltus. Lieliska garša sanā­ca – kā konfektei Serenāde. Biedri aktīvi piedalījās gatavošanas procesā: sarīvēja tumšo šokolādi, samaisīja to ar visām ci­tām sastāvdaļām. Uz cepamplāts jāliek mazas piciņas, un tās 10 minūtes jācep 180 grādos. Cepumi labi garšo pie tējas un kafijas, ir veselīgi, turklāt viegli un ātri pagatavojami.

LNS Daugavpils RB biedri izsaka sir­snīgu pateicību Ausmai Sadovskai par ie­spēju apgūt noderīgu prasmi tik gardu un vienkāršu maltīšu gatavošanā!

Ausma Sadovska projekta ietvaros vada pavārmākslas studijas “Gatavojam veselīgi, ēdam garšīgi!” kulinārijas un konditorejas nodarbības. Viņa beigusi Jel­gavas pilsētas akadēmiju, ir sabiedriskās ēdināšanas inženiere tehnoloģe, konditore un pavāre. Ausmas Sadovskas darba stāžs savā profesijā ir 44 gadi. Viņa da­lās savā viedoklī par projekta realizāciju: “Projekts ir ļoti labs un vajadzīgs. Mūs­dienās, kad visi cil­vēki sēž mājās inter­netā, biedrības biedri sanāk kopā, neslin­ko. Ieinteresējas un ņem aktīvu dalību, vienmēr ir labā no­skaņojumā, vienmēr tīri un akurāti, smai­dīgi. Tas dārgi mak­sā. Mīlu viņus visus, un nodarbību vadī­šana man sagādā lielu prieku. Dalos ar to, ko varu un protu. Šajā dzīvē nav nekā labāka par kopā būšanu un saskarsmi. Tas ir pats vērtīgākais un man mīļākais. Paldies!”

 

Pavārmākslas studijas “Gatavojam veselīgi, ēdam garšīgi!” kulinārijas un konditorejas nodarbības realizētas ar Daugavpils pilsētas domes, SIA „LNS Rehabilitācijas centrs” un biedrības „Lat­vijas Nedzirdīgo savienība” finansiālo atbalstu projekta “Varam, tāpēc arī da­rām!” ietvaros.

Projektu īsteno Daugavpils reģionālā biedrība

Teksts un foto: Gaļina Gura un Anita Slavinska, ziņu korespondentes

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!