Notika divu Daugavpils skolu mācību telpu modernizācija Pilsētas ziņas

981
Notika divu Daugavpils skolu mācību telpu modernizācija

Saskaņā ar 2018.gada 2.augustā parakstīto vienošanos starp Centrālo finanšu un līgumu aģentūru un Daugavpils pilsētas domi, projekta Nr. 8.1.2.0/17/I/026 „Daugavpils vispārējo izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes un infrastruktūras sakārtošana, atbilstoši mūsdienīgām prasībām” ietvaros ir paredzēts īstenot piecu Daugavpils izglītības iestāžu modernizāciju, veicot sekojošas darbības:

  • Ergonomiskas mācību vides izveide, pilnībā vai daļēji (atsevišķā telpu grupā) atjaunojot inženiertīklus (ventilācija, apkures sistēma, apgaismojums), veicot telpu remontu un iegādājoties ergonomiskas mācību mēbeles. Būvdarbiem tiks nodrošināta būvuzraudzība un autoruzraudzība;
  • Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) risinājumu ieviešana un aprīkojuma iegāde;
  • Sporta infrastruktūras atjaunošana (Daugavpils Krievu vidusskola-licejs, Daugavpils 16.vidusskola, Daugavpils Saskaņas pamatskola).

Līdz mācību gada sākumam tiks pabeigta lielākā būvdarbu daļa Daugavpils 16.vidusskolā – dotā brīdī būvdarbi uzsākti pēdējos astoņos kabinetos un sporta zālē. Skolas baseinā jau notiek atjaunoto inženiertīklu testēšana. Līguma izpildes termiņš ir 2019.gada novembris, no būvdarbu sākuma izpilde ir ap 70%.

19.07.2019. Daugavpils pilsētas dome izsludināja atklātu konkursu Būvniecības darbiem Daugavpils 13.vidusskolas, Valkas ielā 4A, Daugavpilī, ēkas būvkonstrukciju noturības nodrošināšanai un blakus telpu atjaunošanai (SAM 8.1.2. projekta ietvaros). Būvdarbu laikā atklājās, ka aktu zālē ir nesošo konstrukciju deformācija un tādējādi nepieciešama būvkonstrukciju nostiprināšana, sakarā ar to tika veikta atsevišķa apsekošana un izstrādāts papildus būvprojekts. Šobrīd projektā paredzētie būvdarbi Daugavpils 13.vidusskolā ir paveikti uz 75%.

 

 

 

Projekta mērķis ir  Daugavpils pilsētas piecu izglītības iestāžu izglītības infrastruktūras attīstība, lai sekmētu plānoto kompetenču pieejā balstītu vispārējās izglītības satura pakāpenisku ieviešanu.

Projekta kopējie izdevumi: 6 268 269.95 EUR, no tiem kopējie attiecināmie izdevumi: 3 592 169.43 EUR, no tiem ERAF finansējums: 77.82% no attiecināmajiem izdevumiem, nepārsniedzot 2 795  506.00 EUR.

 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!