Seminārs pirmsskolas skolotājiem Daugavpils pilsētas 12.pirmsskolas izglītības iestād Izglītības ziņas

55

      Š.g. 8.aprīlī Daugavpils pilsētas 12.pirmsskolas izglītības iestādē notika seminārs pirmsskolas skolotājiem „Ģimeņu kompetenču veidošana bērnu audzināšanā un izglītošanā kopīgajās aktivitātēs”. Pasākuma dalībnieki tika iepazīstināti ar tēmas aktualitāti, tēmas psiholoģisko skatījumu un iestādes sadarbības ar vecākiem kopīgajās aktivitātēs pieredzi.

       Iestādes darba plānā katru gadu tiek iekļauta sadarbības ar vecākiem veidu paplašināšana un pilnveidošana. Šajā mācību gadā sadarbībā ar vecākiem kā prioritāti esam izvēlējušies tieši kopīgās aktivitātes ģimeņu kompetenču veidošanā bērnu audzināšanā un izglītošanā. Šīs prioritātes izvēle nebija nejauša – ir novērots, ka ar katru gadu vecāku vidū pieaug tendence arvien mazāk laika pavadīt kopā ar bērnu. Vecāki neapzinās savas iesaistīšanās bērna audzināšanas un izglītošanas procesā nozīmi.

       Semināra gaitā Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes (DPIP) psiholoģe L.Vingre pastāstīja dalībniekiem par ģimenes tradīciju veidošanas un saglabāšanas nozīmi bērna audzināšanā, iepazīstināja ar paņēmieniem bērnu un vecāku spriedzes mazināšanai un nosacījumiem veiksmīgas sadarbības veidošanai.

       Semināra turpinājumā pedagogi tika iepazīstināti ar iestādes pieredzi kopīgo ar vecākiem aktivitāšu realizācijā un vecāku aptaujas par iestādē organizētajām kopīgajām aktivitātēm rezultātiem. Visas kopīgās aktivitātes vecāki uzskata par vajadzīgām, svarīgām, nepieciešamām un lietderīgām bērnu attīstībai. Atzīmē kā pozitīvu, ka iestādē ir prakse brīvprātīgi piedalīties aktivitātēs, bet par šķērsli dalībai kopīgajās aktivitātēs vecāki minēja laika trūkumu, vēlmes trūkumu un  organizēšanas laiku (rīta cēliens).

      Semināra noslēgumā dalībniekiem tika piedāvāta iespēja apmeklēt ģimeņu darbiņu izstādi “Vecāku veikums bērniem” un piedalīties Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu labās prakses piemēru “Kopīgās aktivitātes ģimeņu kompetenču veidošanā bērnu audzināšanā un izglītošanā” brošūras tapšanā. Iepazīties ar brošūras saturu varēs DPIP pirmsskolas izglītības darba speciālistes I.Zeļenkovas kabinetā.

       Pateicamies visiem semināra dalībniekiem un pirmsskolas izglītības iestādēm par sadarbību!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

12.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja vietniece

S.Špandaruka

t.65427132

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!