Pieredzes apmaiņas pasākums „Fizisko aktivitāšu īpatnības bērniem ar redzes traucējumiem” Izglītības ziņas

245
Pieredzes apmaiņas pasākums „Fizisko aktivitāšu īpatnības bērniem ar redzes traucējumiem”

Š.g. 6.aprīlī Daugavpils pilsētas 9.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē tika organizēts pieredzes apmaiņas pasākums speciālo pirmsskolas izglītības iestāžu un speciālo grupu pedagogiem „Fizisko aktivitāšu īpatnības bērniem ar redzes traucējumiem”.

Bērnu veselība un drošība – tās ir dzīves kvalitātes pamatvajadzības. Ar tādu vēstījumu vadītājas vietniece Anita Laurena prezentēja pirmsskolas izglītības iestādē īstenoto veselīga un droša dzīvesveida modeli, kurā ir atspoguļoti seši komponenti, kas raksturo šo modeli. Saglabāt un nostiprināt bērnu veselību, veselīgas un drošas vides veidošana, kā arī veselīgas un drošas dzīvesveida kultūras veidošana – tie ir galvenie modeļa īstenošanas pamatvirzieni. Pirmsskolas izglītības sporta skolotāja Larisa Silova klātesošajiem piedāvāja video prezentāciju „Netradicionāls materiāls biomotoro spēju attīstībai dažāda vecuma bērniem ar redzes traucējumiem”, kurā tika sniegtas dažāda vecuma bērnu īpatnības biomotoro spēju attīstībā. Klātesošajiem tika teorētiski izklāstītas svarīgākās nianses, ņemot vērā bērnu individuālās spējas un vecumu, video veidā parādīti praktiski vingrinājumi, izmantojot lakatiņus. Pasākuma dalībniekiem bija iespēja aplūkot iestādes pedagogu izstrādātos metodiskos materiālus, fizisko aktivitāšu atribūtus un foto galeriju izveidotajā izstādē “Veselīga dzīvesveida un fiziskās attīstības īpatnības bērniem ar redzes traucējumiem”. Pirmsskolas izglītības sporta skolotāja L.Silova vadīja atklāto sporta rotaļnodarbību „Lakatiņa izmantošana fiziskajos vingrinājumos bērniem ar redzes traucējumiem”. Sagatavošanas grupas „Bitīte” bērniem tika piedāvāti vingrinājumi ar lakatiņiem, lai veicinātu ritma un tempa izjūtas, acs – roku koordinācijas, līdzsvara spēju attīstību, vestibulārā aparāta trenēšanu, kā arī stājas veidošanu. Pasākuma dalībniekiem speciālās izglītības skolotājas I.Puķe un I.Grigorjeva prezentēja sensoro istabu, kas paredzēta bērniem ar redzes traucējumiem. Par muzikālo noskaņojumu rūpējās pirmsskolas izglītības mūzikas skolotāja N.Lazareviča kopā ar bērniem, dāvājot ikvienam smaidus dziesmā „Pasmaidi!”

Katrs bērns ir kā puķe starp daudzām citām tikpat krāsainām puķēm. Ļausim uzziedēt ikvienai puķei, lai pēc vairākiem gadiem mēs varētu lepoties ar to, cik skaista un sakopta puķu pļava mums ir līdzās!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja vietniece

Anita Laurena

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!