Pilsētas domē notika tikšanās ar pirmskolas izglītības iestāžu vadītājiem (VIDEO) Pašvaldības ziņas

56

Pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis kopā ar pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājiem pārrunāja bērnu bezmaksas ēdināšanas programmu. Galvenais jautājums: kā tālāk attīstīt šo programmu? Atgādināsim, ka ar Domes lēmumu no pirmā septembra bezmaksas pusdienas skolās saņems skolēni no 1. līdz 9. klasei ieskaitot. Tajā pašā laikā valsts arī palielina finansējumu ēdināšanai izglītības iestādēs. Tas nozīmē, ka pašvaldībai radīsies iespēja paplašināt šo palīdzību. Daži deputāti un pilsētas mērs izteica priekšlikumu, lai nākošais solis būtu apmaksātas pusdienas bērnudārzos. Pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju padome apsprieda šo ideju un nosūtīja Domei vēstuli ar priekšlikumu pirmām kārtām apmaksāt 5-6 gadīgo bērnu ēdināšanu.

Mēs sakām: bezmaksas pusdienas, bezmaksas sabiedriskais transports, bet pareizāk būtu teikt – pašvaldības apmaksāti izdevumi. Saskaitīsim, cik saņem parasta ģimene ar diviem skolas vecuma bērniem no pilsētas budžeta. Katra bērna ēdināšanai tiek piešķirts 1 eiro un 42 centi dienā. Sabiedriskā transporta biļetes cena nav mainījusies jau daudzus gadus un ir 43 centi. Ņemsim minimālo summu – par braucienu tikai uz skolu un atpakaļ, piecas reizes nedēļā no septembra līdz jūnijam. Iznāk, ka ģimene ar diviem bērniem ietaupa aptuveni 800 eiro gadā.

Ne visiem ir zināms, ka tieši pašvaldība finansē bērnudārzus, vecāki maksā tikai par ēdināšanu. Taču dažām ģimenēm arī tas sagādā grūtības, tāpēc viņi atstāj bērnus mājās, tādējādi liedzot viņiem iespēju sagatavoties skolai.

Pedagogi ir apmierināti ar atklāto sarunu Domē, un cer, ka budžetā pietiks līdzekļu, lai ģimenes ar pirmsskolas vecuma bērniem arī saņemtu pašvaldības atbalstu.

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!