Poļu kultūras centrā būs skatāma mākslinieču apvienības "DENSA" izstāde Kultūras ziņas

298
Poļu kultūras centrā būs skatāma mākslinieču apvienības

11. aprīlī plkst. 16.00 Daugavpils Vienības nama Poļu kultūras centrā (Varšavas ielā 30) tiks atklāta mākslinieču apvienības "DENSA" izstāde "Sākums", kas apmeklētājiem būs pieejama līdz 7. maijam.

Ekspozīciju veido piecu Latvijas mākslinieču darbi dažādos mākslas veidos – glezniecībā, grafikā, keramikā un filcēšanā. Ekspozīcijas koncepts balstās uz metaforiskām asociācijām par pavasari, ziedēšanu, erotiku un jaunas dzīvības sākumu, kur katra no autorēm šīs koncepcijas ietvaros prezentē savu darbu sēriju.

Izstādes autores: Dagnija Bernāne, Erika Sparāne, Nataļja Krjukova, Svetlana Novožilova un Alina Petkune. "DENSA" ir jiņ-enerġijas Mākslas apvienība, kas sastāv no piecām Latgales māksliniecēm, grafiķēm, skulptorēm un keramiķēm, kas pozicionē sievišķo enerģiju kā radošo sākumu un dzīvības avotu.

Dagnija Bernāne ir jauna un talantīga interjera dizainere, grafiķe. Izstādēs piedalās kopš 2010. gada. Dagnijas Bernānes apbrīnojamie un interesantie darbi  tikuši izstādīti Rēzeknē, Preiļos, Līvānos, Maltā un Daugavpilī.

Erika Sparāne dzimusi Rēzeknē. 2004. gadā pabeidza Latvijas Mākslas akadēmiju. Ieguvusi humanitāro zinātņu maģistra grādu mākslā (glezniecībā), mācījusies konceptuālās mākslas darbnīcā pie profesoriem Uno Daņiļevska un Ivara Heinrihsona. Autores darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, Īrijā, Zviedrijā, Dānijā, Polijā, Anglijā, Vācijā.

Nataļja Krjukova ir Daugavpils gleznotāja un ilustratore. Profesionālo apmācību ieguva MICK Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” tekstilizstrādājumu dizaina nodaļā. Māksliniece pastāvīgi pilnveido savu profesionālo izglītību dažādos kursos, kā arī pati organizē demonstrējumus un meistarklases. Pašlaik tā turpina savu izglītību Latvijas Mākslas akadēmijā Grafikas nodaļā. Aktīvi piedalās plenēros, konkursos, simpozijos, ilustrē bērnu žurnālus, raksta un ilustrē savas grāmatas.

Svetlana Novožilova ir Latgales keramiķe. Keramika ir viņas vaļasprieks, kas ļauj atslēgties no ikdienas darbiem un rūpēm. Svetlanu iedvesmo daba, tāpēc mīļākie motīvi ir dažādu augu un koka faktūras atspiedumi mālā.  Šajā izstādē Svetlanai ir jauns izaicinājums, jauna forma - rokas. Ekspozīcijā darbi ir apzināti neapdedzināti, kā sava veida jauna autora sākums, vizuāli stipri, bet tajā pašā laikā trausli un viegli ievainojami, līdzīgi kā sēkliņa pirmajā augšanas stadijā.

Alina Petkune ir gleznotāja no Daugavpils. Profesionālo izglītību vides mākslinieka specialitātē viņa ieguvusi Daugavpils mākslas koledžā “Saules skola”. Studijas turpinājusi Daugavpils Universitātē. Papildu kursos pilnveidojusi prasmes trikotāžas un modes dizainā. Kopš 1999. gada A. Petkune ir Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas biedre. Mākslinieces darbi eksponēti vairāk nekā divdesmit personālizstādēs un teju simts grupu izstādēs, kā arī vairākos starptautiskajos plenēros.

Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana un/ vai filmēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” struktūrvienība „Poļu  kultūras centrs”.

Papildu informācija:
DVPI "Vienības nams"
Poļu kultūras centrs
t.: +371 65439718
e-pasts: sekretariat@ckp.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!