“Muzeju nakts 2024” Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā Kultūras ziņas

1684
“Muzeju nakts 2024” Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā

Sestdien, 18. maijā 19.00 – 00.02 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā norisināsies Starptautiskā akcija “Muzeju nakts”.

Šogad Muzeju nakts akcija būs saistīta ar Starptautiskās Muzeju dienas tēmu “Muzeji izglītībai un pētniecībai”. Vienojošā akcijas tēma – “izzināt un iegūt, pētīt un saprast”. Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs, seko līdzi šai jaukajai tradīcijai un vērs vaļā savas durvis apmeklētājiem, lai varētu iepazīt gan pastāvīgās ekspozīcijas, gan baudīt sirsnīgu un muzejisku koncertu pagalmiņā, gan noslēgtu “Muzeju nakti 2024” ar krāšņu uguns šovu!

Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt un izzināt vēsturi, iepazīstot Daugavpils novada kultūrvēstures ekspozīciju un izstādi “Ceļš uz dievnamu”.
Būs unikāla iespēja apskatīt neparastākos, interesantākos gludekļu modeļus, no dažādiem gadsimtiem un teju visas pasaules Dmitrija Zaiceva privātkolekcijas izstādē "Gludekļi? Gludekļi!" Interjera izstādē “Pagātnes reveranss” ikviens apmeklētājs varēs iejusties jūgendstila dāmas un kunga ampluā, pielaikojot elegantas cepurītes un hūtes.

Būs iespēja ceļot laikā, ieskatoties interjera un sadzīves priekšmetu izstādē “Padomju laika dzīvoklis”. Sentimentālas vēsmas pārņems ikkatru, kurš ielūkosies izstādē “Nauda ar Latvijas dvēseli. Lats”, jo lats, tas ir Latvijas simbols – tik iemīļots un skaists, kas ierakstīts katra latvieša sirdī.

Novadam raksturīgākos biotopus varēs ieraudzīt Daugavpils novada dabas ekspozīcijā. Tāpat šeit aplūkojami daudzi reti un aizsargājami augi un dzīvnieki, kas iekļauti Latvijas Sarkanajā grāmatā.

Par atsevišķu samaksu 3.00 EUR būs iespēja apmeklēt autorleļļu un rotaļlietu meistaru Baltijas Ģildes  izstādi “Lelles dzimšanas diena”. Tajā skatāmas 112 autorlelles, kuras ir darinājuši 40 pašmāju un ārzemju leļļu meistari un mākslinieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Muzeja pagalmā svinīgu un romantisku noskaņu radīs neatkārtojamie muzikanti Brigita Madelāne, Romāns Saikovskis un Sergejs Kožemjakins.

Kā kulminācija “Muzeju nakts 2024” pasākumam būs - uguns šovs “INFERNO” no Kauņas, kas neatstās vienaldzīgu nevienu!

Piedalies arī Tu “Muzeju nakts 2024” akcijā un iepazīsti Daugavpils tūrisma objektus!

 

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs

museum@daugavpils.lv

tālr.: 20203713, 65424155

www.dnmm.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!