Janvāra mākslas izstādes Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs Kultūras ziņas

265
Janvāra mākslas izstādes Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs

Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiāles janvārī aicina pilsētas iedzīvotājus un viesus apskatīt vairākas  mākslas un radošo darbu izstādes.

Līdz 12. janvārim LCB filiālē Piekrastes bibliotēkā (Aveņu ielā 40) skatāmas izstādes “Uzšuj sapni” un “No sirds uz sirdi”.

Izstādē “Uzšuj sapni” ir aplūkojamas LCB IT nodaļas sistēmbibliotekāres Tatjanas Tukānes izšūtās gleznas. Krustdūriena tehnikā tapušajos darbos ir attēlotas ainavas, bērni un sižetiskas kompozīcijas, kas pārsteidz ar krāsu gammu un smalkumu. Ar izšūšanu Tatjana aizraujas jau sen un tā ir kļuvusi par viņas iemīļotāko nodarbi. Pati autore atzīmē: “Katrs darbiņš ir stāsts par kaut kādu manu sapni vai vēlēšanās”.

Dāvināto gleznu izstāde “No sirds uz sirdi” atbild uz jautājumu, kā radīt gaišu noskaņu Ziemassvētku gaidīšanas laikā? Vienkārši! Dalīties savā priekā ar citiem. Daugavpils amatiermākslinieku dāvinātās gleznas, kas radītas ar gaišām domām un sirds siltumu, arī šogad priecē bibliotēkas apmeklētājus.

No 16. janvāra līdz 28. februārim Piekrastes bibliotēkā būs skatāma Ņinas Kondratjevas fotogrāfiju izstāde “Dzīvesprieks” un Daugavpils Zinātņu vidusskolas 7. klases skolnieces Darjas Požarskas radošo darbu izstāde “Mana pasaule”

Ņina Kondratjeva savās fotogrāfijās iemūžinājusi bagātu tēmu spektru – dabas ainavas, cilvēkus, pilsētvides objektus. Darbu autore aicina ielūkoties it kā sen zināmajā un ieraudzīt to citā gaismā.

Savukārt Darja Požarska skatītāju uzmanībai piedāvā no dažādiem materiāliem un dažādās tehnikās veidotus radošos darbus, kas atspoguļo jaunietes vaļaspriekus. Apskatīt izstādi īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem.

Janvārī LCB filiālē Ceriņu bibliotēkā (Lauska ielā 16) būs skatāma Biedrības “Stāstnīca” fotoizstāde “Ziemas metamorfozes”.

Tulkojumā no sengrieķu: μεταμόρφωσις (metamórfōsis) nozīmē pārvēršanās. Dzīvē un arī dabā pārvērtības norit tik strauji, ka nav laika apstāties un ieskatīties tajās. Simboliski ar “Ziemas metamorfozēm” biedrības “Stāstnīca” fotogrāfi atgādina, ka pārvērtības var būt arī skaistas, no tām nav jābaidās. Linarda Onzula, Alvila Baltiņa, Jurgitas Grubertes, Ilzes Onzules, Ērika Baltiņa un Ģirta Dreimaņa fotogrāfijās varēs redzēt ūdens pārvērtības ziemā.

LCB filiālē Jaunbūves bibliotēkā (18. novembra ielā 161, 2. stāvā) skatāmas divas izstādes.

Bibliotēkas pirmajā stāvā līdz 13. janvārim aplūkojama eglīšu rotājumu izstāde “Leduspuķes”. Izstādi rīko Daugavpils valstspilsētas dizaina un tehnoloģiju, vizuālās mākslas skolotāju metodiskā apvienība. Apmeklētāju uzmanībai tiek piedāvāti radošie darbi, kas ir veidoti dažādās tehnikās: adīšanā, tamborēšanā, šūšanā, papīra plastikā, gleznošanā, kokapstrādē un floristikā.

No 2. janvāra līdz 22. februārim Jaunbūves bibliotēkas izstāžu zālē skatāma Sandras Romanovskas izšūto gleznu izstāde “Paskaties sev apkārt ar atvērtu sirdi”. Rokdarbnieces dzimtā puse ir Ludza, bet tagad viņas dzīve ir saistīta ar Daugavpili. Sandra Romanovska izšuj gleznas, veido apsveikumu kartītes ar izšuvuma elementiem, kurus labprāt dāvina saviem tuvajiem un draugiem. Izšūšana krustdūrienā palīdz Sandrai atpūsties no ikdienas darba, nomierināties un vienkārši justies laimīgai. Izstādes atklāšana paredzēta 4. janvārī plkst. 16.00.

Līdz 31. janvārim  LCB filiālē Pārdaugavas bibliotēkā (Komunālajā ielā 2) turpināsies Larisas Sergejevas gleznu izstāde "Ielūkoties Grīvā". Apmeklētāju uzmanībai tiek piedāvātas eļļas tehnikā gleznotas Daugavpils kreisā krasta dabas ainavas visos gadalaikos, apkaimes vides objekti un nozīmīgās vietas. 

Aicinām baudīt mākslu Daugavpils bibliotēkās!

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālā bibliotēka
654 76345
www.lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!