Daugavpils poļu kopiena aicina svinēt Polijas un Latvijas valsts svētkus Kultūras ziņas

643
Daugavpils poļu kopiena aicina svinēt Polijas un Latvijas valsts svētkus

No 5. līdz 12. novembrim Daugavpilī notiks Polijas Neatkarības gadadienai un Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai veltīti pasākumi, ko rīko Daugavpils pašvaldības iestādes „Vienības nams” Poļu kultūras centrs un Latvijas Poļu Savienības Daugavpils nodaļa „Promieņ”.

Svētku svinēšana tiek uzsākta ar svinīgo pasākumu Daugavpils Kultūras pilī (Smilšu ielā 92), kas notiks 5.novembrī, svētdien, plkst. 15.00. Tajā piedalīsies Vienības nama Latviešu un latgaliešu kultūras centra profesionālais pūtēju orķestris „Daugava” un Poļu kultūras centra vokālais ansamblis „Daugavas krāsas”. Ieeja pasākumā bez maksas.

Turpinājumā, 10. novembrī, plkst. 19.30 svinību rīkotāji aicina daugavpiliešus un pilsētas viesus pie Nezināmā poļu karavīra kapa Daugavpils Katoļu kapos piedalīties starptautiskajā akcijā „Piemiņas gaisma”. Savukārt 11.novembrī, Polijas neatkarības dienā, plkst. 11.00 notiks ikgadējais pasākums un ziedu nolikšana Brīvības parkā pie Piemiņas krusta kritušajiem poļu karavīriem.

Poļu kopienas rīkotie pasākumi noslēgsies 12.novembrī ar Svēto Misi par Tēvzemi Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā (Baložu ielā 3).  Mises sākums plkst. 10.00

Kā norāda svētku rīkotāji: „Polija vienmēr ir bijusi tuva Latvijai gan ģeogrāfiski, gan vēsturiski. Abas valstis ir drosmīgi cīnījušās par savu brīvību un neatkarību un ieguvušas to pirms 105 gadiem – 1918. gadā. Par godu šiem notikumiem ik gadu Daugavpils poļi svin dubultus svētkus, atceroties dažādu tautību cilvēkus, kuri cīnījušies par abu valstu suverenitāti. Tāpēc arī šogad aicinām ikvienu pievienoties svinētāju pulkam un vienoties patriotiskās svinībās!”

Papildu informācija:
Svetlana Manohina
Daugavpils pašvaldības iestādes “Vienības nams”
Poļu kultūras centra
kultūras pasākumu organizatore
tel.:+371 65439718
www.ckp.lv
https://www.facebook.com/ckp.daugavpils/

Informāciju sagatavoja
Vita Viļevko
t.: +371 20613225

 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!