Daugavpils bibliotēkas martā gaida ģimenes ar bērniem Kultūras ziņas

229
Daugavpils bibliotēkas martā gaida ģimenes ar bērniem

Marta sestdienu rītos Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles un LCB Ģimenes digitālo aktivitāšu centrs aicina ģimenes uz bibliotēkas organizētajiem pasākumiem. Lasošās ģimenes ar bērniem radoši darbosies dažādās aktivitātēs un radošajās darbnīcās, skandēs dzejoļus, izzinās dzejnieka Viļa Plūdoņa daiļradi un devumu latviešu literatūrā, un veidos Lieldienu dekorus. 2. martā plkst. 11.00 LCB filiālē Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” (Mihoelsa ielā 58) tiks organizēts literāri tematisks pasākums “Kāpj no plaukta grāmata, apstājas un domā” /I. Zandere/. Izzinošās un saturīgās aktivitātēs tiks pētītas dabas norises, domāts un runāts par to, cik svarīgi ir rūpēties par apkārtējo vidi. Būs iespēja darboties radoši un dalīties lasītpriekā. Savukārt Pārdaugavas bibliotēkā (Komunālajā ielā 2) plkst. 11.00 noritēs bibliotekārā stunda “Ciemos pie Plūdoņa pasaku varoņiem”, kas veltīta dzejnieka 150 gadu jubilejai. Skaļi tiks lasīta Viļa Plūdoņa “Zaķīšu pirtiņa” un būs iespēja noskatīties animācijas filmu pēc pasakas “Eža kažociņš” motīviem.

 16. martā plkst. 11.00 LCB filiālē Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” (Mihoelsa ielā 58) literāri tematiskā pasākuma “Kas agri ceļas, apaļš kā pūpols veļas…” /V. Plūdonis/ dalībnieki iepazīsies ar dzejnieka Viļa Plūdoņa dzīves gājumu un daiļradi un dosies aizraujošā ceļojumā dzejoļu pasaulē – noskatīsies multfilmu “Zaķīšu pirtiņa”, ieklausīsies dzejoļu rindās un paši iejutīsies dzejnieku lomā.

 16. martā plkst. 11.00 Pārdaugavas bibliotēkā (Komunālajā ielā 2) notiks Lieldienām veltīta radošā darbnīca “Teiciet, vai zvani jau Lieldienas sludina...” /L. Breikšs/. Gatavojoties svētkiem, tiks darināts krāšņs svētku dekors un iepazītas Lieldienu svinēšanas tradīcijas.

 23martā plkst. 10.00 Piekrastes bibliotēkā (Aveņu ielā 40) tiks organizēts tematisks pasākums “Nāc nākdama, Liela diena! Visi bērni Tevi gaida”. Kopā tiks svinētas Lieldienas un iepazītas svētku tradīcijas – minētas mīklas, lasītas un dziedātas tautasdziesmas. Pasākuma dalībnieki ies rotaļās, kā arī uzzinās daudz jauna par Lieldienu ticējumiem un ēdieniem. Gadskārtu svētku gudrību palīdzēs sajust Lieldienām veltīta grāmatu izstāde.

 16. un 23. martā no plkst. 15.00 līdz 17.00 Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā (Rīgas ielā 22a) notiks tematisks pasākums “Radošās Lieldienas”. Ģimenes varēs atcerēties savas svētku svinēšanas tradīcijas un vērtības un kopā izveidot ģimenes Lieldienu rotājumu.

Gaidām jaunus domubiedrus!

Pasākumos tiks filmēts/fotografēts.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles
Bērnu bibliotēkas “Zīlīte”
vadītāja Dace Jakovele
654 21750
dace.jakovele@lcb.lv
facebook.com/lcb.Bernu.biblioteka

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!