Daugavpilī aplūkojamas “Industriālās apkaimes etīdes” Kultūras ziņas

603
Daugavpilī aplūkojamas “Industriālās apkaimes etīdes”

No 1.novembra līdz 29.decembrim Latgales Centrālās bibliotēkas filiālē Ceriņu bibliotēkā būs aplūkojama biedrības „Stāstnīca” fotoizstādes „Daugavpils industriālās apkaimes etīdes” 1.daļa.

Biedrība „Stāstnīca” sadarbībā ar Daugavpils uzņēmumiem un ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu realizē projektu, kura gaitā tika uzrunāti vietējie uzņēmēji un pieaicināti Latvijas fotogrāfi, lai fiksētu uzņēmumos notiekošo, iepazīstinātu ar dažādu profesiju pārstāvjiem un popularizētu Daugavpili.

Projektā gaitā augustā fotogrāfiem tika organizēts plenērs, kura gaitā četras nedēļas nogales viņi varēja iepazīties ar dažādu Daugavpils uzņēmumu darbību. Projektā piedalījās arī Daugavpils jaunieši, kuriem bija iespēja darboties kopā ar profesionāliem fotogrāfiem. Lai fotogrāfiem, un vēlāk arī skatītājiem, būtu iespēja iepazīties ar darbības daudzveidību, projektam tika izvēlēti dažādu līmeņu uzņēmumi.

Kopumā 23 fotogrāfi apmeklēja deviņus Daugavpils uzņēmumus un iesūtīja atlasei 450 fotogrāfijas. Izstādei tika izvēlētas 30 fotogrāfijas. Ceriņu bibliotēkā būs aplūkojami 11 darbi. Projektā atlasītās fotogrāfijas plānots publicēt internetvidē, katalogā un radīto materiālu nodot Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā.

Biedrība „Stāstnīca” dibināta 2014.gada 6.februārī, kopš 2021.gada rudens to vada Ilze Onzule. Biedrības mērķis ir veicināt kultūras procesu norisi, jauniešu iesaisti tajos, kā arī sekmēt kultūras pasākumu organizēšanu.

2021.gada rudenī biedrība „Stāstnīca” sadarbībā ar Latgales Centrālo bibliotēku, festivāla “ReStart” ietvaros realizēja fotoakciju “Viena diena Grīvā”, piesaistot 12 fotogrāfus no visas Latvijas. Savukārt 2022.gadā tika realizēti divi lieli projekti – fotoizstāde “Viļakas ainava”, piesaistot 10 fotogrāfus, un “18.novembra ielas stāsts”, kurā iesaistījās 26 fotogrāfi un 5 jaunieši-fotogrāfi.

 

Informāciju sagatavoja:
biedrības „Stāstnīca” 
vadītāja Ilze Onzule,
29252443

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!