Bibliotēka aicina dalīties stāstos Kultūras ziņas

116
Bibliotēka aicina dalīties stāstos

Latgales Centrālā bibliotēka (Rīgas ielā 22a), turpinot iedibināto tradīciju un organizējot norises par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai, maijā aicina ikvienu izmantot iespēju un atnākt uz bibliotēku, lai dalītos personiskajos stāstos par savas ģimenes nozīmīgāko senlietu (priekšmetu, fotogrāfiju, grāmatu, vēsturisku dokumentu u.c.), kas ir sen glabāts ģimenes dārgums.

Latgales Centrālā bibliotēka vēlas saglabāt šos stāstus, veidojot digitālo kolekciju “Mans stāsts. Mana Latvija”, kur senais satiekas ar mūsdienīgo.

Digitālā kolekcija tiks publicēta Latvijas Nacionālās bibliotēkas Digitālajā bibliotēkā – digitalabiblioteka.lv. Digitālajā bibliotēkā saplūst saturs no vairāk nekā 500 partneru (arhīvu, muzeju, bibliotēku, kopienu, privātpersonu u.c.) krājumiem un kolekcijām no visas Latvijas un pasaules.

Tikšanās laikā Latgales Centrālajā bibliotēkā dalībniekiem būs iespēja dalīties atmiņās un izstāstīt senlietas vēsturisko stāstu. Bibliotēkas darbinieki nofotografēs priekšmetu, pierakstīs vai ieskaņos jūsu stāstu, lai to publicētu digitālajā kolekcijā.

Jūsu stāsti iedvesmos, dāvās iespēju iepazīt gan atsevišķu cilvēku, gan ģimeņu un dzimtu likteņgaitas. Tagadnē izstāstītie stāsti par pagātnes vērtībām veido stiprāku Latviju nākotnē.

Veidosim seno dārgumu kolekciju kopā!

Ja Jūs vēlaties dalīties savos stāstos, lūgums sazināties ar Latgales Centrālās bibliotēkas Informācijas resursu un datu pārvaldības nodaļas galveno bibliogrāfi Marinu Stočku, e-pasts: marina.stocka@lcb.lv, tālrunis: (+371) 65476344.

Par datu apstrādi skatīt LCB mājaslapā.

Informāciju sagatavoja:

Latgales Centrālā bibliotēka

www.lcb.lv

www.facebook.com/lcb.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!