Aizraujošas grāmatas Latvijas un pasaules kinomākslā Kultūras ziņas

148
Aizraujošas grāmatas Latvijas un pasaules kinomākslā

Trešdien, 29. maijā, plkst.17.30 Latgales Centrālās bibliotēkas Nozaru literatūras sektorā  (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā, Daugavpilī) notiks literāro diskusiju klubiņa “Kad satiekas grāmatmīļi…”  tikšanās, sarunas tēma - ”Aizraujošas grāmatas Latvijas un pasaules kinomākslā”.

Pēdējos gados uz lielajiem kinoekrāniem nonāk daudz dažādu darbu ekranizāciju. Daudzas filmas tiek veidotas tieši pēc grāmatu motīviem. Kas labāks - grāmata vai filma? Atbilde uz šo jautājumu katram ir subjektīva. Arī iemesli, kādēļ cilvēkiem labāk patīk tā vai cita brīvā laika pavadīšanas iespēja, ir individuāli.

Tikšanās gaitā tiks diskutēts par to, kādas priekšrocības vai, taisni otrādi, neērtības sagādā grāmatu lasīšana un filmu skatīšanās. Klātesošie dalīsimies pieredzē par brīvā laika pavadīšanu ģimenes lokā, par kopīgiem lasīšanas brīžiem un kopīgiem kino vakariem. Pasākuma gaitā paredzētas arī nelielas aktivitātes par to, cik labi pārzinām literatūru un kino jomu.

Literāro diskusiju klubiņā “Kad satiekas grāmatmīļi… laipni gaidīts būs ikviens interesents. Vairāk informācijas pa tālr. 65426065.

Pasākumā tiks filmēts/ fotografēts. Vairāk informācijas šeit.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālā bibliotēka
654 26065

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!