Aicinām piedalīties aptaujā par Latgales Centrālās bibliotēkas pielāgotās literatūras pakalpojuma nepieciešamību Kultūras ziņas

191
Aicinām piedalīties aptaujā par Latgales Centrālās bibliotēkas pielāgotās literatūras pakalpojuma nepieciešamību

Latgales Centrālā bibliotēka piedāvā pielāgoto literatūru – grāmatas palielinātajā drukā, audioformātā, Braila rakstā. Šo pakalpojumu var izmantot iedzīvotāji, kuri noteiktu iemeslu dēļ nespēj lasīt grāmatas parastajā drukā, piemēram, seniori, cilvēki ar kustību traucējumiem, disleksiju, pēc insulta vai acu operācijas (atbilstoši Autortiesību likuma 22.1 panta pirmās daļas kritērijiem).
Lai apzinātu Daugavpils valstspilsētas un Augšdaugavas novada iedzīvotāju pieprasījumu pēc pielāgotās literatūras, lūdzam Jūs aizpildīt aptauju!

Aptaujas elektroniskā versija pieejama  EUSurvey platformā (spiediet šeit).

Drukātā formātā aptaujas anketas pieejamas Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādē “Latgales Centrālā bibliotēka” (Rīga ielā 22a, 2.stāvā) un tās filiālēs.

Kas ir pielāgotā literatūra?

Latviešu un ārzemju autoru grāmatas palielinātajā drukā iepriecinās ikvienu lasītāju, kuram veselības problēmu vai vecuma dēļ kļuvis grūtāk lasīt parastās grāmatas.

Viens no pieprasītākajiem pielāgotās literatūras veidiem ir audiogrāmatas, kas pieejamas MP3 formātā kompaktdiskos un zibatmiņās latviešu, krievu un angļu valodā. Audiogrāmatu piedāvājums ir ļoti plašs: mūsdienu literatūras dažādu žanru populārākie daiļliteratūras darbi, klasika, dzeja, bērnu literatūra, ceļojumu apraksti, pazīstamu aktieru dzīvesstāsti, grāmatas par psiholoģiju, dabu un vēsturi. Iedzīvotājiem ir iespēja lasīt arī audiožurnālu “Doma”, kas iznāk reizi mēnesī un sastāv no aktuālu Latvijas preses izdevumu publikācijām par dažādām tēmām.

Bērniem ar lasīšanas grūtībām pieejama pielāgotā mācību literatūra – audioformātā ieskaņotas mācību grāmatas, kas var palīdzēt audzēkņiem mācību vielas apguvē.

Iedzīvotāji var izvēlēties arī literatūru Braila rakstā latviešu un krievu valodā.

Lai izmantotu pielāgoto literatūru, lietotājam ir jāgriežas Latgales Centrālajā bibliotēkā vai jebkurā tās filiālē. Aicinām ikvienu apmeklēt Daugavpils valstspilsētas publiskās bibliotēkas un aktīvi izmantot bibliotēku pakalpojumus!

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālā bibliotēka
654 76341
www.lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!