Lietuvas kara rekonstrukciju klubu dalībnieki ceļā uz Daugavpils cietoksni Pilsētas ziņas

169

Ceturtdien, 12. jūlijā, Zarasu novada Stelmužus sasniedza pieci drosmīgi cilvēki vēsturiskās kara formās.
Filmēšanas grupa sastapa četrus Lietuvas lielkņazistes lielā getmana 1. kājnieku reglementa ierindniekus un vienu Napaleona karaspēka kareivi pie slavenā Stelmužes ozola, kas visiem ir labi zināms kā viens no senākajiem ozoliem Eiropā, bet Lietuvā pats vecākais koks. Starp citu, lai aptvertu šo gandrīz 2000 gadus vecā koka stumbru, nepieciešami 8–9 vīrieši.
Improvizētie kareivji ir Lietuvas kara vēstures klubu biedri. Viņu pārgājiena starts bija Lietuvas pilsētā Utenā, bet finišēs viņi piektdien – gājiena galamērķis ir Daugavpils Cietoksnis, konkrētāk, 4. Starptautiskais Daugavpils vēstures rekonstrukcijas klubu festivāls „Dinaburg 1812”.
Nedēļas laikā nosoļoti apmēram 70 kilometri, ievērojot noteiktu režīmu – kā to darīja karapulki 18. - 19. gadsimtā, pārvietodamies, lai uzbruktu un ieņemtu kāroto teritoriju – 3 km iet, tad 15-20 minūtes atpūšas. Tā dienas laikā smagajā formā un zābakos tiek nosoļoti 15 – 17 km. 21. gadsimta cilvēkam tādu slodzi izturēt, protams, nav viegli.
Kara klubu dalībniekus vieno sava veida fanātisms – kara formu un ekipējuma veidošana, piedalīšanās kara rekonstrukciju festivālos, nerēķinoties ar savu laiku, līdzekļiem un, protams, lielā interese par to, kā karoja 100 un vairāk gadus atpakaļ.
Sastaptie kareivji solījās ieņemt Daugavpils cietoksni. Vai ieņems, to uzzināsim jau 14. jūlijā.
Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!