Izglītības jomas speciālisti analizēja aizvadīto mācību gadu Pilsētas ziņas

154

6. jūnijā Daugavpils pilsētas Izglītības Pārvalde rīkoja preses konferenci, kuras laikā izglītības jomas speciālisti izvērtēja aizvadītā mācību gada rezultātus  un sniedza informāciju par jauna pakalpojuma sniegšanu pilsētniekiem.
IP vadītāja Marina Isupova savā prezentācijā izvērsti analizēja centralizēto eksāmenu rezultātus par pamat un vidējo izglītību, izvērtēja prioritātes metodiskajā darbā, projektu aktivitātes, kurās ir iesaistītas pilsētas mācību iestādes un citus svarīgus ar izglītības jomu saistītus jautājumus.
Runājot par centralizētajiem eksāmeniem, Izglītības Pārvaldes vadītāja atzina, ka nu jau tradicionāli, salīdzinot ar valsts rezultātiem, tie ir labāki.
Centralizēto eksāmenu rezultātu skaits virs 60% ir Daugavpils Krievu vidusskolā licejā, Valsts ģimnāzijā, 3.vidusskolā, 9.vidusskolā, tos paaugstina 10.vidusskola un 15.vidusskola.
Pēdējo gadu laikā sarūgtina matemātikas centralizētā eksāmena rezultāti, ko IP vadītāja uzskata par globālu problēmu, kura skar ne tikai Daugavpils mācību iestādes. Tas mudina Izglītības Ministriju, pedagogus mainīt pieeju šī priekšmeta mācīšanai.
Izglītības Pārvaldē no šī gada septembra sāks sniegt jaunu pakalpojumu pieaugušajiem – mediācijas procesu, kurš palīdzēs risināt konfliktus ģimenēs, kuri saistīti ar audzināšanas vai izglītības jautājumiem.
Šo procesu virzīs mediators - pārrunu vadītājs, kura uzdevums ir vadīt pušu sarunu procesu, lai sekmētu vienošanās panākšanu starp konfliktējošām pusēm.
Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!