Daugavpils pilsētas dome piešķir finansējumu Daugavpils teātrim Pilsētas ziņas

127

8. februārī Domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu par finansējuma piešķiršanu Daugavpils teātrim.

Finansējums piešķirts no pašvaldības pamatbudžeta programmas “Teatrālā darbība”, novirzot to teātra izrāžu iestudēšanai.
Teātra vēsture sniedzas XIX gadsimta piecdesmitajos gados, kad Dinaburgā (tagadējā Daugavpilī) tika nodibināts Krievu dramatiskais teātris - pirmais krievu teātris Latvijā.
Šodien Daugavpils teātris ir vienīgais latviešu profesionālais teātris Latgalē, kurš nodrošina dažādu žanru profesionālās mākslas pieejamību latviešu, krievu un latgaliešu valodā, kas ir ļoti svarīgi, ņemot vērā Daugavpils daudznacionālo iedzīvotāju sastāvu.Teātris pastāvīgi piedāvā daudzveidīgu repertuāru :
 melodrāmas, komēdijas, deju izrādes, muzikāli dramatiskas izrādes, uzvedumus bērniem u.c. Tas ne tikai bagātina garīgi un izglīto savu skatītāju, bet arī popularizē Daugavpils vārdu ar saviem panākumiem.

Aizvadītajā Spēlmaņu nakts balvu pasniegšanas ceremonijā nominācijā ,,Gada izrāde” Daugavpils teātris saņēma balvu "Gada mazās formas izrāde 2016./2017." par Paulas Pļavnieces iestudēto izrādi "Jubileja ‘98".
Teātra mākslinieciskais vadītājs, aktieru meistarības pasniedzējs Oļegs Šapošņikovs atzīst, ka Domes atbalsts ļauj teātrim rīkot akcijas, saviem skatītājiem piedāvāt atlaides. Jau vairākus gadus paliek nemainīgas biļešu cenas un tās var nosaukt par visdemokrātiskākajām visa Latvijā. Tātad, teātris ir pieejams visiem, kas vēlas baudīt mākslu.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!