Daugavpils iedzīvotāji projekta ietvaros apgūst pirmās palīdzības sniegšanas iemaņas Pilsētas ziņas

125

SIA „Daugavpils reģionālā slimnīca” projekta “Kvalitatīvas medicīnas pakalpojumu pieejamības uzlabošana, stiprinot institucionālo kapacitāti un sadarbību pārrobežu reģionā Zarasi – Daugavpils, Nr.LLI-224” (QUALITY MEDICAL CARE) ietvaros sadarbībā ar Latvijas Sarkanā krusta Daugavpils pilsētas komiteju organizē pamatkursu iedzīvotājiem ”Pirmās palīdzības apmācības sabiedrībai’’.

Jau 2. septembrī jauniešu festivāla ,,Artišoks” ietvaros notika pirmā šī projekta aktivitāte –  informatīvais masu pasākums ,,Dzīvo vesels”.

14. oktobrī Ditton Namā notika ,, Pirmās palīdzības apmācības sabiedrībai’’ 6 stundu bezmaksas kurss, kura laikā tika sniegtas zināšanas un iemaņas 6 interesentu grupām, katrā pa 8 – 10 cilvēki. Cilvēkus apmācīja 3 sertificēti medicīnas speciālisti. Tā bija iespēja klausīties, skatīties un, galvenais, praktiski mēģināt sniegt cietušajam pirmo palīdzību.

Domes deputāte un ,,Sarkanā Krusta” Daugavpils komitejas priekšsēdētāja Helēna Soldatjonoka pastāstīja, ka šī projekta ietvaros ir jāapmāca vismaz 350 cilvēki. 2 grupas jau ir saņēmušas sertifikātus par pirmās palīdzības sniegšanas pamatu apgūšanu. Tie ir 10 neredzīgo biedrības locekļi un 17. vidusskolas vecāku sapulces dalībnieki – vecāki un bērni, kuri šādu pasākumu atzina par nepieciešamu un nozīmīgu. Viņa pateicās Ditton Nama vadībai, kura ļāva bez maksas izmantot telpas projekta aktivitāšu veikšanai, kur vēl 4. un 5. novembrī notiks šāda veida apmācības.

Projekta palīgi ir Sarkanā Krusta jaunatne, kuri aicināja cilvēkus iesaistīties apmācībās un rakstīja sertifikātus.

Helēna Soldatjonoka uzsvēra, ka dzīvē ir daudz situāciju, kad nepieciešams sniegt pirmo palīdzību un šis projekts sagatavos daudz cilvēku, kuriem būs prasme un iemaņas palīdzēt nelaimē nonākušajam līdz tam brīdim, kad ieradīsies neatliekamās palīdzības brigāde.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!