Daugavpilī tika svinēti kārtējie Rīgas ielas svētki Pilsētas ziņas

108

16. septembra vakars kārtējo reizi iepriecināja daugavpiliešus un pilsētas viesus ar skaistajiem Rīgas ielas svētkiem, kuri jau ne pirmo gadu iekļaujas Mūzikas un Mākslas  festivāla  Daugavpils ReStArt norisē.

           Šis notikums nu jau kļuvis par jauku mūsu pilsētas tradīciju, jo tā jau bija ceturtā reize, kad   svētku   organizētāji  piesaistīja  pilsētniekus   un    Daugavpils viesus.

Svētku dalībniekus un visus interesentus gaidīja daudz dažādu negaidītu pārsteigumu un aktivitāšu.

Laiks bija brīnišķīgs. Radās iespaids, ka kāds burvju kalējs ar plēšu palīdzību iepūta dzīves dvesmu, jo iela bija cilvēku pārpildīta.

Šoreiz Rīgas ielas svētki bija veltīti pasta tēmai, jo pastam visos laikos ir bijusi liela nozīme cilvēku  dzīvē,  pilsētu  rašanās un veidošanās  procesā.

Pasts savā autentiskajā nozīmē ir apvienojis cilvēkus, nojaucot robežas un samazinot attālumus.

         Mierīgā  pastaigā,  baudot   jaukā   vakara   noskaņu,   svētku   dalībniekiem   bija iespēja ne tikai iepazīt Rīgas ielu mazliet savādākā   veidolā,  bet arī  vairāk   uzzināt par pasta attīstību, sajust to gaisotni, kas ir valdījusi pat pirms vairākiem gadsimtiem.

        Svētku dalībnieki veidoja pastkartes un sūtīja tās  saviem   tuviniekiem  visā  Latvijā. Izrādās, ka Daugavpils iedzīvotāji pastkartes bija iecienījuši jau 19. gadsimtā.

Lai vairāk uzzinātu par pasta vēsturisko attīstību, bija iespēja skatīties filmu par pasta vēsturi, arī aplūkot Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja sagatavoto ceļojošo izstādi „Pasts Daugavpilī”.

Tajā stāstīts par pasta attīstību mūsu pilsētā no 18.gs. otrās puses un pasta ceļu „Sankt-Pēterburga – Varšava, kas  gāja cauri Daugavpilij (Dinaburgai).

Darbojās ķīniešu kaligrāfijas meistarklase, meistarklase „Pasta baloži”, „Ūdens pasts”, „Vārdu siena”.

        Pastaigājoties pa Rīgas ielu, svētku dalībnieki varēja satikt arī  pasta  eņģeli un pasta balodi, pie  ugunskura  ieklausīties  kalēja āmura skaņās un romu stāstos par tālajām jūdzēm, kas pārvarētas, iejusties atmosfērā, kad nojūk  gadu desmitu un pat  gadsimtu robežas.

        Kad kļuva tumšāks, ielas  vēsturiskās  ēkas  tika  izgaismotas  dažādos  toņos, un iela iemirdzējās   jaunās    krāsās.

        Svētku    dalībnieku   vidū   bija   svētku   īpašie   viesi: Sankt-Pēterburgas folk-grupa „Otava Yo”.

Svētku organizētāji sola nākošajos Rīgas ielas svētkos jaunas idejas, jaunus atklājumus un jaunus pārsteigumus.

 

Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!