Daugavpils pilsētas dome apbalvoja apstādījumu noformējumu konkursa dalībniekus Pilsētas ziņas

99

Augustā Daugavpils pilsētas dome jau kuru gadu pēc kārtas izsludināja ,,Apstādījumu noformējumu konkursu”. Šis konkurss ir kļuvis par pilsētnieku iemīļotu, gaidītu un tradicionālu pasākumu. Konkursa mērķis ir novērtēt konkursam pieteiktos pilsētnieku un iestāžu iekoptos objektus viņu dzīvojamo māju, dzīvokļu vai iestāžu tuvumā.

Konkursa komisijas sastāvā bija pašvaldības speciālisti un Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas mākslinieki.

15. septembrī Daugavpils pilsētas mazajā zālē notika konkursa rezultātu paziņošana.

Konkursa darbi tika vērtēti divās grupās:

  • balkonu, lodžiju, terašu noformējums;
  • puķu dobju un ēkām piegulošo teritoriju  noformējums.

Šogad tika iesniegti 33 pieteikumi. Tie bija saņemti gan no daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašniekiem, gan no individuālo dzīvojamo māju iedzīvotājiem, gan no Daugavpils 26. pirmsskolas mācību iestādes.

1. vietas ieguvējs balkonu, lodžiju, terašu noformējuma grupā saņēma balvu 70 eiro apmērā.

1. vietas ieguvējs daudzdzīvokļu dzīvojamo māju grupā un privātmāju pretendentu grupā saņēma balvu 140 eiro apmērā.

       Ar visiem konkursam pieteiktajiem darbiem komisija iepazinās klātienē, apmeklējot objektus un uzklausot to veidotājus. Speciālisti novērtēja puķu un dekoratīvo augu savstarpējo saderību, krāsu gammu ziedu un augu kombinācijās, gan to atbilstību ainavai, māju un ēku fasādei, gan arī oriģinalitāti un izdomu, jo visu konkursantu radošā pieeja ēku ainavas ierīkošanā  padara mūsu pilsētu krāsaināku, spilgtāku un krāšņāku.

Apstādījumu noformējumu konkursa dalībnieki ir aktīvi šī pasākuma atbalstītāji, jo viņi jau iepriekš interesējas par iespēju piedalīties. Ļoti atsaucīgi ir vecāka gājuma cilvēki, kuriem tas ir vaļasprieks. Konkursa organizatori labprāt redzētu dalībnieku vidū arī jauno paaudzi un, protams, vairāk pilsētas iestāžu, uzņēmumu un biedrību.

      Jau otro gadu šajā konkursā piedalās Daugavpils 26. pirmsskolas izglītības iestāde ,,Zīļuks.”  Bērnudārza darbinieki, kopā ar bērniem un viņu vecākiem izveidoja skaistus Zīļukus, izmantojot koka spoles, kuras bija paredzētas izmešanai, bet atguva otro dzīvi jaunā un skaistā veidolā.

Pasākumā, kurš notika pilsētas domē, tika sumināti visi konkursa dalībnieki. Neviens nepalika bez balvas.

Šī konkursa balvu fonds ir 2000 eiro.

 

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!