Daugavpils domes vadība tikās ar spīdveja līdzjutējiem Pilsētas ziņas

129

Ceturtdien, 3. augustā, stadionā „Lokomotīve” notika Daugavpils pilsētas domes vadības tikšanās ar pilsētā vispopulārākā sporta veida – spīdveja – līdzjutējiem. Tikšanās tika rīkota sporta kluba sarežģītā finansiālā stāvokļa dēļ. Problēmas sākās 2015. gadā, kad „Latvijas dzelzceļš”, „Lokomotīves” galvenais sponsors, pārtrauca finansēt spīdveju.

Jāatzīmē, ka Daugavpils pilsētas dome vienmēr pildīja savas finansiālās saistības pret klubu. Katru gadu klubs iesniedz pašvaldībai finansējuma tāmi. Dome piešķir finansējumu trim pozīcijām. Pirmkārt, tie ir ieguldījumi stadiona infrastruktūras modernizēšanā, otrkārt – līdzfinansējums lieliem pasākumiem, un treškārt – dotācijas klubam, kas ir vislielākais izmaksu postenis. Piemēram, 2015. gadā no pilsētas budžeta šo trīs pozīciju finansējumam tika piešķirti 476 tūkstoši eiro.

Pilsētas dome neatsakās no pilsētā iemīļotā sporta veida finansēšanas. Tikšanās laikā Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš paziņoja: „Spīdvejs pilsētā būs!”. Paziņojums tika uzņemts ar līdzjutēju aplausiem, tomēr turpmākai sadarbībai ir jānodrošina līdzekļu izlietojuma caurspīdīgums un jāsakārto pārskatu sagatavošana un iesniegšana. Šajā sakarā Daugavpils domes Revīzijas un audita nodaļas vadītājam ir iebildumi, kas tikšanās laikā tika atklāti izteikti. Lokomotīves grāmatvedis apstiprināja, ka Domes šī kalendārā gada finansiālās saistības ir izpildītas par 100 % . Tomēr dažādu objektīvu un subjektīvu iemeslu dēļ izrādījās, ka ar šiem līdzekļiem nepietiek. Pēc kluba vadības aprēķiniem veiksmīgam sezonas noslēgumam nepieciešami vēl 200-250 tūkstoši. Pilsētas domes rīcībā nav šādu brīvo līdzekļu. Situāciju varētu glābt, piešķirot naudu no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, taču arī tas nespēs atrisināt problēmu. No ieplānotajiem 700 tūkstošiem pilsētas kasē uz doto brīdi ir tikai 1722 eiro. Līdzekļu lauvas tiesu izlietoja iepriekšējā Domes vadība.

Tikšanās gaitā divpusējā dialogā starp pašvaldības pārstāvjiem un līdzjutējiem tika izstrādāts plāns krīzes situācijas pārvarēšanai. Dome ieplānos vairākas tikšanās ar iespējamiem sponsoriem, tika nolemts arī izveidot darba grupu, kurā būs līdzjutēju, kluba un pašvaldības pārstāvji.

Kluba pārstāvji uzskata, ka bezrūpīgai „Lokomotīves” pastāvēšanai nepieciešamais finansējums ir aptuveni 700 tūkstoši eiro gadā.

 

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!