Apbalvoti Daugavpils labākie skolēni un skolotāji Pilsētas ziņas

104

Mācību gada beigās Daugavpilī tiek godināti  mērķtiecīgākie un cītīgākie vispārizglītojošo un profesionālo skolu pārstāvji. Divu dienu garumā tika sveikti labākie skolēni un skolotāji. Kā pirmie Daugavpils domes Izglītības pārvaldes pelnītos apbalvojumus 9. maijā saņēma pilsētas skolu skolēni – starptautisko, valsts, reģiona un novada olimpiāžu, zinātnisko konferenču, debašu turnīru, mūzikas festivālu un sporta sacensību laureāti. Nebūs pārspīlēti teikt, ka šajā dienā Vienības nama koncertzālē pulcējās Daugavpils jaunatnes zieds. Apbalvojumi  pasniegti 177 skolēniem. Ņemot vērā profesionālo skolu audzēkņus, laureātu skaits arvien pieaug.

Ievērības cienīgs ir tas fakts, ka uzvarētāju un godalgoto vietu ieguvēju vidū ir jaunieši, kuri gada laikā ir piedalījušies vairāku mācību priekšmetu olimpiādēs un zinātniskajos konkursos un visos ir sasnieguši spīdošus rezultātus. Starp šādiem skolēniem ir Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja skolnieks Staņislavs Jefimovs – triju dabaszinātņu olimpiāžu dalībnieks, un Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolniece Arianda Jonāne – četru olimpiāžu dalībniece. 4. maijā, Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā, viņiem tika pasniegti īpaši apbalvojumi par sasniegumiem.

Skolēni  apbalvoti ar Goda rakstiem un piemiņas balvām, kā arī naudas prēmijām no pašvaldības. Laureātiem sniedza koncertu pilsētas skolu un bērnu un jauniešu centra „Jaunība” radošie kolektīvi. 10. maijā Daugavpils Universitātes koncertzālē  godināja  skolotājus. Apbalvojumi tika pasniegti 118 pedagogiem.

Mācību gads tuvojas noslēgumam, drīzumā sāksies vasaras brīvlaiks. Vieni varēs atpūsties, bet citus sagaida kārtējais pārbaudījums – eksāmeni. Novēlam viņiem veiksmi un jaunas uzvaras ceļā uz savu mērķu sasniegšanu. Tāpat kā skolotāji, arī pilsētas vadība cer, ka savu nākotni jaunieši izvēlēsies saistīt ar Latviju un dzimto Daugavpili.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!